گروهی از دانشمندان آمریکایی موفق شدند با بررسی ژنوم ارگانیسم تاژکدار دریایی نشان دهند که این تاژکدار نزدیکترین خویشاوند تک سلولی تمام ارگانیسم های چند سلولی است.
به گزارش خبرگزاری مهر گذر از اشکال حیات تک سلولی به حیات چند سلولی یکی از موضوعات مهمی است که بیولوژیست ها از سالها قبل به مطالعه آن پرداخته اند. در حقیقت تاکنون مشخص نبود که نقطه گذر از ارگانیسم های تک سلولی به چند سلولی چه جانداری است.
اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی با همکاری پژوهشگران سه دانشگاه دیگر که نتایج تحقیقات خود را در مجله نیچر منتشر کرده اند کشف کردند که تاژکدار دریایی Monosiga brevicollis نزدیکترین خویشاوند تک سلولی تمام ارگانیسم های چند سلولی و حیوانات است.
این بیولوژیست ها هنوز اطلاعات کمی در خصوص این ارگانیسم دارند. این تاژکدار دریایی یک منبع غذایی مهم برای ماهی «کریل» به شمار می رود و ماهی کریل نیز منبع غذایی نهنگ ها و دیگر حیوانات دریایی است.
همچنین این تاژکداران با تغذیه میزان زیادی باکتری یک عنصر مهم در چرخه کربنی اقیانوس ها به شمار می روند.
ژنوم تاژکدار Monosiga brevicollis از حدود 9 هزار و 200 ژن ساخته شده که این تعداد بسیار کمتر از تعداد ژن های ارگانیسم های چندسلولی و انسان است.
در این ژنوم ژنهایی وجود دارند که در شکل گیری دستگاه عصبی مرکزی ارگانیسم های عالی شرکت دارند و پنج ژن نیز وجود دارند که در حیوانات مسئول تولید ایمونوگلوبولین هستند. گفتنی است تاژکداران سیستم دفاع ایمنی ندارند.