با توجه به اهمیت سفر عمره دانشجویی و با تاکید بر ثبت خاطرات معنوی این سفر و همچنین تولید محتوای غنی پیرامون حج،سفر عمره،خانه خدا،حرم نبوی و شخصیت حضرت پیامبر اعظم(ص)،شخصیت معصومین(ع)،ائمه اطهار و قبرستان بقیع،شخصیت حضرت فاطمه(س)در شبکه جهانی،چهارمین جشنواره سراسری ادبی،هنری و فرهنگی تولدی نو یکی از بخش های قابل توجه خود را به امر وبلاگ نویسی اختصاص داده است.
وبلاگ های امروزه یکی از رسانه های خصوصی و مورد علاقه در میان قشر جوان و دانشجو میباشد و محمل مناسبی برای نشر و ترویج عقاید هر فرد. بر این اساس دانشگاهیان در دانشگاه های سراسر کشور(اعم از دانشجو،استاد و کارمند)میتواند با شرایط ذیل در مسابقه وبلاگ نویسی شرکت نماید:
? ضوابط و شرایط:
رقابت وبلاگ ها در این جشنواره در دو رشته جداگانه انجام خواهد گرفت.این دو رشته عبارت است از وبلاگ های اختصاصی و وبلاگ های عمومی.
توضیحات و شرایط شرکت در هر یک از این دو رشته به شرح ذیل میباشد:
? وبلاگ های اختصاصی:
منظور از وبلاگ های اختصاصی،وبلاگ هایی است که صرفا به موضوعات مرتبط با حج و سفر عمره دانشجویی اختصاص دارد.
علاقه مندان به شرکت در این رشته میتوانند با ایجاد وبلاگ مستقل با موضوعات اشاره شده در آغاز این بخش و فعال نگه داشتن آن در طول دوره برگزاری جشنواره در این رشته شرکت کنند.برای این منظور بعد از عضویت در سایت جشنواره میتوانید وارد میز کار شوید و وبلاگ خود را در بخش ثبت وبلاگ جشنواره ثبت نمایید. پس از آن لینک وبلاگ شما در صفحه وبلاگهای سایت جشنواره نمایش داده خواهد شد.
شرکت در رشته وبلاگ های اختصاصی دارای امتیاز و مزایای خاصی است و با توجه به محدود تر بودن تعداد شرکت کنندگان نسبت به وبلاگ های عمومی فرصت بیشتری برای برگزیده شدن در اختیار وبلاگ نویس قرار میدهد،اما شرط موفقیت در آن،انتشار مطالبی صرفا با موضوع جشنواره و رعایت ملاک های داوری در این رشته است.\
? وبلاگ های عمومی
وبلاگ نویسانی که پیش از این وبلاگ داشته اند یا وبلاگی با موضوع شخصی،تخصصی یا هر زمینه دیگر ایجاد نمایند،میتوانند با همان وبلاگ در رشته وبلاگ های عمومی جشنواره شرکت کنند.
این وبلاگ ها میتواند در طول زمان برگزاری جشنواره همچنان با روال قبلی خود فعال باشد اما برای ورود به مرحله داوری جشنواره لازم است تا تاریخ 15/1/87 حداقل سه یادداشت را به موضوع جشنواره اختصاص دهد.
وبلاگ نویسان میتوانند پس از عضویت در سایت برای ثبت وبلاگ خود در این جشنواره از طریق میز کار و از بخش ثبت مطلب اقدام به ثبت مطلب خود نمایند. با این کار علاوه بر اینکه نام و لینک وبلاگ در فهرست وبلاگ های شرکت کننده قرار میگیرد،وبلاگ نویس میتواند لینک یادداشت های مرتبط با جشنواره را در صفحه وبلاگهای جشنواره نیز قرار دهد.وبلاگ نویسان در طول مدت برگزاری جشنواره هرگاه یادداشتی مرتبط در وبلاگ خود بنویسند باید از طریق بخش مربوط در سایت جشنواره عنوان و لینک مطلب خود را وارد کنند تا امتیاز آن مطلب برای آنها ثبت شود.
? ملاک داوری در انتخاب وبلاگ های اختصاصی و عمومی به این شرح است:
1-کیفیت و محتوای مطالب
2-رعایت اصول نگارشی
3-همخوانی محتوا و فرم (بخصوص در انتخاب قالب)
4-استمرار در نوشت وبلاگ
5-استفاده از امکانات جانبی برای وبلاگ ها از قبیل موسیقی متناسب با موضوع وبلاگ،گرافیک در متن و قالب،عکس،طرح و...
6-ابتکاری و خلاقانه بودن مطالب
7-زیبایی و جذابیت ظاهری وبلاگ
8-میزان بازدید و نظرات خوانندگان
البته در وبلاگ های عمومی ارسال تعداد یادداشت های مربوط به موضوع جشنواره که در طول دوره برگزاری جشنواره ارسال شده باشد از شرایط اصلی شرکت در جشنواره است.
• آغاز ارسال آثار: 1/9/86 (میلاد مسعود حضرت ثامن الائمه )
• آخرین مهلت برای ارسال آثار: 15/1/87
• اعلام نتایج داوری در پایگاه جشنواره: متعاقباً اعلام خواهد شد
• آغاز نمایشگاه معرفی آثار منتخب : 22/2/87 (میلاد مسعود حضرت زینب کبری علیهاسلام)
• مراسم اختتامیه و اهدای جوایز: 26/2/87
? جوایز این بخش:
1-نفرات اول:اعطای سهمیه و هزینه سفر عمره مفرده به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره
2-نفرات دوم :اعطای سهمیه و یک دوم هزینه سفر عمره مفرده به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره
3-نفرات سوم :اعطای سهمیه و یک سوم هزینه سفر عمره مفرده به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره
4-نفرات برگزیده:اعطای سهمیه سفر عمره مفرده به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره