سرویس فرهنگ و معارف-
شانزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور نمایندگانی از 21 کشور جهان در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) گشایش یافت تا یک ماه میزبان عاشقان اهل بیت(ع) و ارادتمندان ساحت کلام وحی باشد.
به گزارش خبرنگارکیهان، امسال برای سومین سال پیاپی مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران میزبان نمایشگاه بین المللی قرآن است که شانزدهمین دوره خود را شامگاه جمعه با حضور جمعی از شخصیت های قرآنی، کشوری و لشکری همچنین میهمانانی از سایر کشورها آغاز کرد.
امسال در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که به مدت 30 روز دایر خواهد بود؛ دوبخش جدید شامل سی امین سال انقلاب اسلامی و بخش خانواده به بخش های سال های قبل افزوده شده است. در قسمت جنبی نمایشگاه امسال، بخش پژوهش با 10 هزار عنوان کتاب داخلی و خارجی که برخی از عناوین آن بسیار کم نظیر است، به استقبال مخاطبان خود رفته است. امسال همچون سالهای گذشته در بخش تجلیل از خادمان قرآن کریم نیز قرار است از 10 تن خادمان قرآن کریم تجلیل شود. بخش های آموزش، پژوهش، حوزه و دانشگاه، شعر و ادبیات، نشر مکتوب، نشرالکترونیک، بین الملل، ترجمه قرآن کریم به زبانهای خارجی، هنر و کودک و نوجوان نیز دیگر بخشهای این نمایشگاه را تشکیل می دهند. این نمایشگاه همه روزه از ساعت 15 الی 24 برای بازدید عموم دایر است.
رهگذری برای رسیدن به مفاهیم عمیق قرآنی
بنابراین گزارش، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در آئین افتتاحیه این نمایشگاه در سخنانی درباره حاکمیت قرآن در جامعه گفت: امروز در جمهوری اسلامی به لطف خداوند، قرآن حاکم است.به گفته وی، این حاکمیت بدان معناست که مجلس شورای اسلامی و دولت حق تصویب قانون و آیین نامه ای خلاف قرآن را ندارند. آیت الله یزدی در این مراسم ضمن تقدیر از دست اندرکاران این نمایشگاه ابراز امیدواری کرد، نمایشگاه قرآن کریم عاملی برای نزدیک شدن آحاد جامعه به مبانی عمیق قرآن شود. رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در تشریح مفهوم نزول قرآن ابراز کرد. قرآن وجود کتبی هستی است که اگر این وجود کتبی به وجود عینی تبدیل شود همه هستی است و برعکس اگر همه هستی به وجود کتبی تبدیل شود، همان قرآن می شود. وی تصریح کرد: معارف قرآن خود دریای عظیمی است که وارد شدن به آن بدون کشتی مطمئن نتیجه ای جز غرق شدن ندارد و کشتی آل عترت بهترین وسیله برای وارد شدن به این اقیانوس است.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: قرآن از علم مطلق در جات متعددی تنزیل یافته و به زبان عربی به وسیله امین وحی بر قلب پیامبر نازل شده است؛ بنابراین زبان قرآن، عربی است و ترجمه قرآن، قرآن نیست؛ انگلیسی خواندن قرآن، در واقع خواندن قرآن نیست. ترجمه قرآن تنها وسیله ای برای رسیدن به حقایق قرآن است.
قرآن، معیار عیارسنجی فعالیت های دولت
براساس این گزارش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در مراسم افتتاحیه از میزان تمسک به قرآن و پیگیری اهداف قرآنی به عنوان معیاری برای سنجش فعالیت های دولت یاد کرد.
صفار هرندی با اشاره به اینکه نمایشگاه قرآن هر سال به سمت توسعه مفاهیم قرآنی پیش می رود، گفت: ما خود را مستغنی از شاخه های قرآنی نمی بینیم و می دانیم حلاوت نمایشگاه قرآن به تجمیع همه شاخه های قرآنی در کنار هم است. وی با اشاره به تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با اعضای هیئت دولت پیرامون عیارسنجی در فعالیت های مختلف گفت: عیار دولت جمهوری اسلامی ایران و نظامی که برآمده از آموزه های قرآن است باید تمسک به قرآن و پیگیری اهداف قرآنی، اقامه نماز و آباد کردن مساجد باشد.
وی به تشریح تفاوت های دولت جمهوری اسلامی ایران با سایر دولت ها پرداخت و گفت: نگاه این دولت به برنامه های فرهنگی و هنری مبتنی بر آموزه های قرآنی است از این رو این دولت با سایر دولت های موجود در دنیا تفاوت دارد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دور کردن مساجد از غربت و تحکیم پیوند آحاد مردم با قرآن را سرلوحه فعالیت های دولت نهم عنوان و خاطر نشان کرد: مهرورزی و عدالت محوری این دولت از صدقه پیگیری فعالیت های قرآنی و ولایت محوری است.
به گزارش کیهان، برپایی نمایش ویژه «شب آفتابی» با محوریت آموزه های قرآنی از جمله بخش های منحصر به فرد نمایشگاه امسال است. همچنین به گفته برگزار کنندگان نمایشگاه شانزدهم، امسال کارت های یارانه ای به مبلغ 30 هزار تومان در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد تا بتوانند محصولات قرآنی خریداری کنند. این در حالی است که وزارت ارشاد به کتاب ها و محصولات قرآنی در طول برگزاری نمایشگاه قرآن کریم 20 درصد و ناشران نیز برای خرید مردم، 20 درصد تخفیف می دهند.
برگزاری مراسم بزرگداشت عالمان و خادمان قرآن و برپایی غرفه های معرفی و تجلیل از پیشکسوتان قرآنی همچنین محمدمهدی فولادوند و امامی شیرازی و حضور 40 غرفه و 30 نهاد دانشگاهی از ویژگی های دیگر نمایشگاه شانزدهم قرآن کریم است.