نی حدیث راه پرخون می کند قصه های عشق مجنون می کند
همیشه موسیقی در زندگی انسان موثر بوده و این را همه حس کرده و لمس کرده اند و حتی محققان روی این مسئله تحقیقات فراوانی انجام داده اند و تاثیر موسیقی را بر روان و احساس انسان و حتی حیوانات و گیاهان اثبات کرده اند.
اما مطلبی که در زیر می نویسم گویای تاثیر اعجاب انگیز نی ، بعنوان احساسی ترین ساز نسبت به عواطف و علایق بشری است ، چون نی بعد از آواز بعنوان حنجره دوم انسان به حساب می آید. و از آنجا که به گفته ی بسیاری از اساتید اگر نی را از روی دل نواخت می توان حتی بر روی حیوانات هم اثر گذاشت .
مطلب زیر شرح خلاصه ای از نجات دو نوجوان بوسیله نوای گرم و حیات بخش نی می باشد:
روز شنبه مورخ 16/4/86 ساعت 22:00 شبکه سه سیما برنامه مستندی پخش کرد که موضوع آن نجات یک نوجوان بوسیله صدای نی بود آن هم پای چوبه دار ، جالب اینکه علاوه برنجات جان خودش جان یک نوجوان دیگر هم نجات داد یعنی اولیای دم پس از شنیدن صدای نی رضایت دادند .
سینا پایمرد 17ساله در سال 83 جوانی رادر یک درگیری به قتل رسانده بود که با حکم قضات شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به قصاص محکوم شده بود. حکم اعدام سینا پس از این ماجرا از سوی قضات دیوان نیز تایید شد اما در نهایت ، سحرگاه روز اعدام با موافقت اولیای دم پرونده سینا 17 ساله برای بار دیگر به زندگی برگردانده شد.
سینا پای چوبهدار نی نواخت
ساعت 5 صبح آخرین چهارشنبه شهریور 85 است و دو محکوم به مرگ (سینا و علی) را جهت اعدام به پای چوبه دار می برند.
شیونهای خانوادههایشان بالا می گیرد ، افسر جانشین از در زندان بیرون میآید و از خانواده دو محکوم به مرگ (سینا و علی) میخواهد تا محل را ترک نکنند. امید در دل دو خانواده جان میگیرد و در میان اشک مادران آنها لبخند کمرنگی نمایان میشود.
پدر سینا پایمرد روز گذشته را اینچنین وصف کرده است: حوالی ساعت 5 صبح من همراه همسر و پسر کوچکترم مقابل در بودم. هر طور که میشد از مسوولان خواستم تا بگذارند برای یکبار دیگر سینا را ببینم. کسی حرفهایم را گوش نمیکرد. شاید مسوولان نمیشنیدند که چه میگویم. وقتی افسر جانشین را دیدم در یک لحظه فکر کردم سینا را بالای چوبهدار بردند اما او گفت که سینا سازش را میخواهد.سینا نی میزند. ساز را به او دادم. جابری- قاضی اجرای احکام- ساز را بازرسی کرد و آن را به سینا داد.
سینا در پای چوبهدار به عنوان آخرین خواستهاش سازش را خواسته بود. مسوولان ساز را به دست پسرم رساندند و سینا پای چوبهدار شروع به نواختن نی کرد.
سینای نوجوان من که در این چند سال گویا سالها بزرگتر شده است نی زد و همه خانوادههایی که در محوطه حضور داشتند با صدای نی سینا گریستند.
یکی از زنانی که در محوطه بود و گویا اولیای دم پرونده دیگری بود با شنیدن صدای نی سینا نزد طرف دیگر پرونده رفت و رضایتش را اعلام کرد. سپس نزد خانواده ولی دم پروندهها رفت و از آنها خواست تا آنها هم راضی به رضایت بشوند.
اولیای دم پرونده طرف ما هم از آنجا که انسانهایی تحصیلکرده و محترم بودند، با شنیدن حرفهای این زن رضایتشان را اعلام کردند.
دومین نجاتیافته از اعدام
محکوم به مرگ دیگری که قرار بود سحرگاه روز گذشته در محوطه زندان اوین تهران اعدام شود، پسر جوانی به نام علی بود که اواخر اسفندماه سال 82 جوان دیگری را به قتل رسانده بود.
بله سینا درست تصمیم گرفت و نی کار خودش را کرد. دو نفر که متهم به قتل غیر عمد بودن نجات یافتند.
منبع خبر :
روزنامه کیهــــــان
ارکستر سنتی دفتر موسیقی به سرپرستی و آهنگسازی «محمدجلیل عندلیبی» به همراه «حسن ناهید»،«هادی منتظری» و «بهنام وادانی» 20 تا 22 تیرماه در تالار وحدت به اجرای برنامه میپردازد.
«محمدجلیل عندلیبی» گفت:این کنسرت را در دو بخش با عنوان سید اعظم و به یاد «منصور سینکی» برگزار میکنیم که در بخش اول به همراه تکنوازانی چون «حسن ناهید»،«هادی منتظری»، «بهنام وادانی» و بنده قطعاتی را در دستگاههای ابوعطا، شوشتری ،سهگاه اجرا خواهیم کرد.همچنین در بخش دوم که به یاد مرحوم «سینکی» یکی از اعضای گروه به روی صحنه میرویم، در دستگاههای نوا، دشتی و فرود به شور به اجرا میپردازیم و در نهایت کنسرتمان را با اجرای یک قطعه کردی و سماء به پایان میبریم.
وی افزود: قطعات این کنسرت بر اساس اشعاری از «سعدی»،«عارف نقش بندی»، «شیخ بهایی»و «شاهرخ اورامی» شکل گرفته که توسط 4 خواننده اجرا خواهند شد.
این نوازنده سنتور در خصوص انتخاب 4 خواننده برای این کنسرت اظهار داشت: من احساس کردم مردم از یک خوانندگی خسته شدهاند به این دلیل با یک نوعآوری جدید 4 خواننده را در کنار گروه کر قرار دادهام که به صورت سوال و جواب با هم نجوا کنند.
سرپرست گروه مولانا درباره قطعه سیداعظم که قرار است در بخش اول این کنسرت اجرا شود،گفت: من این کار را به توصیه و سفارش کسی نساختهام بلکه از آنجایی که در یک خانواده اهل عرفان و هنر تربیت یافتهام اقدام به ساخت چنین قطعهای کردم.
وی با بیان اینکه این قطعه پیامی به جهان است، بیان داشت: در این قطعه به جای تعریف از حضرت محمد(ص)،آرمانهای ایشان را با عنوان امت واحد، صلح، آرامش، نیک بختی و نیک ورزی با زبان پرنفوذ موسیقی بیان کردهام.