سرانجام دموکراسی بر دیکتاتوری پیروز شد. این شعاری بود که بعد از ظهر دوشنبه 28 اسد در تمام ایالات پاکستان سر داده میشد. بعد از 9 سال قدرت مطلقه، پرویز مشرف رئیس جمهور پاکستان سلاح بر زمین گذاشته و از مقامش مستعفی گردید. انتخابات اخیر پاکستان نشان داد، که مردم خواهان یک تحول و تغییر در کشور شان می باشند. پیروزی مخالفین پرویز مشرف، حاکم کامل اختیار در انتخابات پارلمانی اوایل سال جاری میلادی، زنگ خطر را برای او که نه سال تمام با اختیارات کامل حکومت کرد به صدا در آورد. از همان آوان اعلان نتایج انتخابات، احزاب برنده به ویژه حزب مسلم لیگ نواز شریف و حزب مردم پاکستان خواهان استعفای رئیس جمهور گردیدند. با وجود اینکه مشرف از پست ریاست ستاد ارتش کنار رفت اما مخالفین به آن قانع نشده، هشدار هایی صادر نمودند که موصوف را به استیضاح می کشانند.
پرویز مشرف در سال 1999 علیه حکومت نواز شریف کودتا کرد که در نتیجه نه تنها صدراعظم نواز شریف را از پست صدارت کنار زد و پارلمان را ملغی اعلان نمود، بلکه نواز شریف و برادرش شهباز شریف را به بند کشید و علیه آنها اتهامات سو استفاده از قدرت دولتی، فساد مالی و اقدام به سقوط طیاره حاملش را نمود. با وجود وارد نمودن اتهامات سنگین به نواز شریف به وساطت عربستان سعودی، نواز شریف از بندر ها و به عربستان سعودی تبعید گردید، که تا زمستان سال پار دور از وطن به سر برد.
به اساس گزارش های مطبوعات از منابع مختلف، اینبار هم عربستان سعودی که دوست بسیار نزدیک پاکستان خوانده میشود، پا در میانی نموده، مشرف را آماده استعفی و احزاب ائتلافی در قدرت را وادار به آن ساخت، تا مشرف به احتساب کشانیده نشود. قبل از اینکه مشرف استعفی بدهد، احزاب مخالف اتهامنامه ای را ترتیب نموده و میخواستند به اساس آن مشرف را به استیضاح بکشانند. در تدوین این اتهامنامه حزب مسلم لیگ نواز شریف نقش عمده داشت. در اتهامنامه، تخطی از قانون اساسی، سو استفاده از قدرت دولتی، فساد مالی برطرفی غیر قانونی قضات و ... شامل بود.
آصف علی زرداری سرپرست حزب مردم پاکستان در یک نشست خبری گفت از یک ملیارد دالری کمک آمریکا جهت مقابله با تروریزم، مشرف صرف اسناد مصرف 300 ملیون آن را ارائه داشته در حالیکه 700 ملیون دیگر معلوم نیست که در کجا به مصرف رسیده است.مشرف در بیانیه آخرین خود، که در آن استعفای خود را اعلان نمود گفت: بعد از یازده سپتمبر اگر سیاست های معقول او نمی بود، دیگر پاکستان در نقشه جهان وجود نمی داشت. به عقیده تحلیل گران اوضاع، مشرف واقعاً در این راستا با اتخاذ سیاست دو بعدی نه تنها توانست پاکستان را حفظ کند، بلکه مبالغ هنگفتی نیز به دست آورد و علاوتاً قوای هوایی خویش را نیز تقویه نمود.
آیا، سیاست پاکستان در قبال افغانستان بعد از مشرف تغییر خواهد یافت و اوضاع پاکستان که در حال بحران امنیتی قرار دارد، بهبود پیدا می کند؟
ناظرین اوضاع به این باور هستند، که تا فشار های بین المللی و راهکار های قوای ناتو و ائتلاف ازدیاد و تغییر نیابد، هیچگونه تغییری در سیاست پاکستان رونما نمی شود، زیرا گرداننده اصلی این سیاست استخبارات نظامی پاکستان است که کما فی السابق به قوت خود باقیست.مشکل امنیتی پاکستان در موجودیت تحریک نفاذ شرعیت است، که رهبری آن را مولانا صوفی محمد در باجور و مهمند به عهده دارد که همین اکنون در حالت جنگ با دولت پاکستان قرار دارد تحریک نفاذ شریعت جدا از تحریک طالبان می باشد. دولت تازه تأسیس پاکستان، در حال مذاکره با طالبان است و گفته می شود، که تا جایی به ارائه طرح های از هردو جانب به توافقاتی نایل آمده اند.
دیکتاتور نظامی رفت اما سیاست مداخله گرانه در افغانستان ادامه خواهد یافت، زیرا آی اس ای، با قوت تمام برنامه های قبلی خود را تعقیب می کند. این حرف آگاهان سیاسی و نظامی است که با کسب تجارب گذشته به این باور رسیده اند.