پیروزی روح الله و تبلور وحدت ملی
تیم ورزشی افغانستان که با چهار نفر شرکت کننده در مسابقات جهانی المپیک 2008 پکن شرکت کرده بود، نوید از یک حرکت سنجیده دست اندرکاران ورزشی کشور میداد. نزدیک به سه دهه است که افغانستان با اخبار و گزارشهای ناگوار جنگ، نا امنی، اختطاف و ترورهای کور در رسانههای بین المللی و منطقهای تبارز کرده و سوگمندانه تا کنون نیز!
بگذریم و بگذاریم که در طی ربع قرن اخیر چه کردارهای نا معقول، غیر انسانی و غیر بشری با"روزگار" به جرگه مطبوعات پیوست
در زمان ما که اطلاع رسانی و انتقال اطلاعات گوی سبقت را از همگان ربوده است، قدم زدن در این وادی کار بس ارزشمند و ماندگاری است. انتشار اخبار و مقالات از طرق گوناگون دیداری، شنیداری و نوشتاری و انتقال آن در راستای دستیابی به هدف مورد نظر تهیه کنندگان به مخاطبان، در حوزه اطلاع رسانی نقش مهمی دارند. هر کدام از روشهای فوق به فراخور گستره خویش مخاطبان و علاقه مندانی دارند که میتوان از این مجرا بر آنان تأثیر گذاشت.
نیازهای اعتقادی، جمعی، کشوری و منطقهای محتوای این رسانهها را شکل و جهت میدهند و دست اندرکاران این گستره نیز سعی و اهتمام شان بر پاسخگوی به این نیازها و ارائه معلومات در آن وادی میباشند.
"روزگار" نیز دارای چنین فرایند کاری و برایند بینشی است که در دو بعد «منطقهای» و «فرا منطقهای» به عبارت دیگر در دو حوزه تبیین «مشکلات اجتماعی» و «ایدئولوژی» به مخاطبان خود ارایه معلومات نموده و سیگنالهای اطلاعاتی را به آنان منتقل میکند.
"روزگار" دریچهی برای فریاد دردها، رنجها و باز کردن حلقومهای بسته شدهی مردم است که سالیان سال با رنگهای گوناگون منطقهای، تباری و مذهبی مورد تبعیض و ستم تاریخی قرار گرفته اند و امروز نیز به شکل مدرن و با ظاهر جذاب در قالب دموکراسی و آزادی بر آنان تحمیل میشود.
"سیمای ارزگان" به بازار کتاب گام نهاد
( معرفی کتاب)
تاریخ جوامع و ملت ها در گرو ثبت و ضبط قاعده مند و بیان آن از طریق مکتوب برای نسل های بعد می باشد. ملتی که تاریخ نداشته باشد و یا دیگران برای آنان تاریخ سازی یا تاریخ تراشی کنند ملتی خمود، بی هویت و بی فرهنگ تلقی می گردد. زیرا تاریخ نگاران درباری آنچه را که حاکمان و کرسی نشینان می خواهد و به آنها دیکته می شوند؛ می نگارند که طبعا چنین تاریخ نگاری بیانگر و گویای واقعی سرنوشت ملت ها و جوامع نمی توانند باشند. در کشور ما نیز این قاعده جاری و ساری است. تاریخ ملت افغانستان بخصوص تاریخ هزاره در هاله ای از ابهام بیان شده و تاریخ نگاران درباری آنچه را مطابق با پالیسی کرسی نشینان بوده اند، به رشته تحریر درآورده اند. هر چند که در دهه های اخیر پژوهش های مستقل و کتاب های تاریخی توسط برخی از تاریخ نگاران و پژوهشگران هموطن انجام شده است اما کافی نیست. از این رو سیمای ارزگان که با ایده تفکیک مناطق و پرداختن به جزئیات فرعی و در عین حال لازم حوادث تاریخی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن (که در بسیار از کتابها نادیده گرفته شده است) نگارش یافته است.
شبکه افغانستان قلب آسیا: جناب آقای توسلی لطف کنید، خود تان را برای خوانندگان ما معرفی کنید.
غرجستانی: بنام خداوند دانا و توانا. ضمن تشکر از سایت افغانستان قلب آسیا. اسم من محمد و تخلصم توسلی است که در دنیایی مجازی بنام توسلی غرجستانی شناخته می شوم. زادگاهم کوههای مغرور و سر به فلک کشیده ارزگان شمالی (دایکندی) است. در یک صبح سرد زمستانی 1350 آنگونه که می گویند چشم به آسمانی آبی در محیط ...
بــــقـــیـــــــه گـــفـــــــــــــــــــــــــــــــــــــت و گو
کوچی و کوچی گری
اهرم قدرت طلبی در دست سیاست مداران شیطان منش!
(1)
وقت به تاریخ و گذشته کوچی و کوچی گری نظری می اندازیم، نا خود آگاه به یاد سرنوشت این عده که از آغاز همراه با مشکلات بوده است و تراژیدی که همواره برای خود این قشر و یا برای دیگران در پرتو سیاست شیطانی قدرت طلبان و حاکمان رقم خورده و در مسیر پر پیچ و خم جغرافیای فزیکی و تاریخی دست و پنجه نرم کرده است می افتیم. آنچه که عیان است از گذشته تا امروز بخصوص از زمان استبداد کبیر عبد الرحمانی مسأله کوچی و کوچی گری اهرم فشار و و سیله حفظ قدرت و چوکی
به منظور نشر سومین مجموعه از سوگسروده های " تبر و باغ گل سرخ"
سیـزده سال از شهـادت بنیانگذار جریان عدالتخواهی و وحدت ملی افغانســتان رهبر شهیـد استاد عبـدالعـلی مزاری (ره) می گذرد، اما هنوز عدالت خواهان و اقلیت های محروم این مرز وبوم اندیشه ها، آرمان ها وفریاد های مظلومانه وعدالت طلبانة او را می ستایند و هرسال با برگزاری پر شکوه مراسم سالروز شهادتش بدون حمایت دولتی وحزبی در نقاط مختلف جهان با خون سرخ او وآرمان های بلند اسلامی، انسانی وملی او تجدید میثاق نموده و با خلق آثار علمی، ادبی و هنری یاد و خاطره ی او ویاران وفادارش را گرامی می دارند.
بابه مزاری (ره) پس از شهادت خود موجب بیداری عمومی مردم و پدید آمدن یک جریان وموج بزرگ ادبی در عرصه شعر مقاومت گردید که در تاریخ کشور بی نظیر است. [1] شاهد این مدعا دو مجموعه مستقل « تبر و باغ گل سرخ » است که به کوشش شاعر متعهد و دردمند
پیتون(پایتون) بزرگترین ماری است که تاکنون شناخته شده و طول این مار 11 متر میباشد که در شبه جزیره مالایا ، برمه ، هند ، چین و جزایر فیلیپین یافت میشود.
· آناکوندا: این مار در مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی زیست میکند و طولش 8 متر است.
· پیتون هندی و پیتون صخرهای: که اولی در شبه جزیره مالایا و دومی در آفریقا زیست میکند طولشان به 5.7 متر میرسد.
· پیتون الماسی: که به سرزمین استرالیا و گینه نو تعلق دارد و تا 7 متر رشد میکند.
· کبرا: که بزرگترین مار زهری دنیاست و طولش 6 متر است.
· بوآ: که محل زیست این جانور در مکزیک - جنوبی- آمریکای مرکزی و امریکای جنوبی است و طولش حدود 5 متر است.
به لحاظ وزن آناکوندا سنگینترین مار است که حدود 170kg وزن دارد، یعنی 50kg سنگینتر از پیتون
.