نظر به این که سازمان آموزش و پرورش استان یزد به دنبال اعلام نتایج استانی وبلاگ نویسی پرسش مهر 8 و ارسال مشخصات آقای حسین پیشوایی به وزارتخانه، به این نتیجه رسید که اشتباهی صورت گرفته است، مجددا با تماس مکتوب و تلفنی، به کارشناسان معاونت پرورشی وزارت اطلاع داده شد تا مشخصات را اصلاح و نام اینجانب " محسن سالاری " را به جای همکار فوق الذکر به عنوان نفر اول بخش لیسانس قرار دهند. اما روز گذشته، با پی گیری های صورت گرفته، ابراز شده است که کارشناسان وزارت - به هر دلیلی - وبلاگ آقای پیشوایی www.pm86-87.blogfa.com را جهت داوری نهایی انتخاب و وبلاگ من را به عنوان نفر اول استان یزد حذف نموده اند!! وبلاگ " به سوی پیشرفت " با بیش از 6 ماه کار متوالی، انتشار 157 مقاله، خاطره، شعر، حکایت، سخن بزرگان و... به همراه بیش از 170 عکس و تصویر در باره عوامل پیشرفت کشور، از اسفند 86 به روز بوده، وبلاگ ضعیفی نیست و می تواند جزء منتخبین قرار بگیرد، اگر... برای آگاهی از مطالب وبلاگ لطفا روی فهرست مطالب کلیک نمایید و قضاوت کنید. با سپاس از حسن توجه شما.
این بنا مسجدی است بسیار زیبا از حیث معماری و تزیین و بزرگی در دنیا مشهور است. گنبد مزبور در پنج فرسخی سمت شرقی شهر زنجان در داخل باروی شهر قدیم سلطلانیه قرار گرفته و بنایی است هشت ضلعی که طول هر ضلع آن 80 گز است. هشت مناره نیز در اطراف گنبد دارد. و قدیمیترین گنبد دوپوش موجود در ایران است. رنگ گنبد آبی است. بر روی این اضلاع گنبد بلندی قرار گرفته که ارتفاع آنرا 120 گز نوشتهاند. در قسمت بالایی آن ساختمان دور تا دور اطاقها و غرفهها ساختهاند. خود گنبد از کاشیهای فیروزهای رنگ پوشیده و سقف داخل اطاقهای بالا با گچبریهای و آجرهای رنگارنگ تزیین یافته است. در حاشیه طاقها آیات قرآنی واسماالله با خط جلی نوشته شدهاست. حکاکیهایی در آجرهای دیوارها و سقفهای رنگین بنا نیز دیده میشود.
تزیینات و نحوهی ساخت این مقبره در واقع نقطهی عطفی در معماری آن دوران بوده به این شکل که سبکی جدید را در معماری بهوجود آورده که از معماری سلجوقی منفک شده است.
ساخت این گنبد در سال 702 هجری قمری به دستور الجایتو در شهر سلطانیه، پایتخت آن زمان ایلخانیان آغاز شد و در سال 712 هجری قمری به اتمام رسید.
بعضی از تاریخ نویسان نوشته اند سلطان محمد خدابنده این گنبد و بنای عظیم را بناکرد که اجساد ائمه اول و سوم شیعیان یعنی علی و حسین را از آرامگاهای خود به آنجا منتقل کند. ولی به علت خوابی که دید از این عمل منصرف شد.
دالانهای تودرتویی در سردابهی این بنا موجود است که حدس زده میشود برای اجرای مراسم خاصی به کار میرفته. حتا حدس میزنند که سلطان محمد خدابنده پس از مدتی از اسلام روی برگردانده و دوباره به اصل خود برگشته و شمنپرست شده و این دالانها و فضاها برای اجرای مراسم مذهبی خاص پس از مرگ وی بوده است. البته جسد وی نیز به جای دفن در سردابه، در کوههای اطراف دفن شده است.
گنبد سلطانیه در شهر سلطانیه قرار دارد و در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیدهاست و شامل سه بخش اصلی ورودی، تربتخانه و سردابه است.
گفته میشود در ساخت گنبد بزرگ شهر فلورانس از این گنبد الگوبرداری شده است. بنای این گنبد که بعد از گنبدهای سانتامارینا و ایاصوفیه سومین گنبد بزرگ دنیاست.
لطفاً با کمی دقت و تأمل به چنین آثار ارزشمندی بنگرید.
چه می بینید؟ آبا شکوه و جلوه قرن ها را در پس این آثار مشاهده
می کنید؟
به راستی جای چنین صلابتی در دنیای امروز ما کجاست؟
آیا ما نیز میراثی این چنین برای آیندگان به یادگار خواهیم گذاشت؟
میراثی که یادآور حیاتی با ارزش و اسلامی باشد؟!!!
عزیزان گویا با آپ کردن بعضی از مطالب چند نفر از دوستانمون دچار
سوء تفاهم شدن. به همین دلیل من باز هم هدف از ارائه این وبلاگ رو
شرح می دم:
دوستان و بینندگان محترم این وبلاگ هیچگونه جنبه سیاسی نداره!!!!
و هدف من از تهیه این وبلاگ تنها بالا بردن اطلاعات تاریخی افراد درباره
گذشته ، آثار گذشتگان ، تفاوت بین نگرش های گذشته و حال و اینگونه
مسائل بوده و هست. هدف من متهم کردن یا ارج نهادن نیست و به هیچ
وجه سعی در زیر سوال بردن ارزش های دینی و ملی کشورمون ایران رو
ندارم. هدف ارائه مطالبه. دیگه مقایسه و اینکه چی خوبه و چی بد بمونه
واسه خودتون!
در خاتمه خواهشمندم رنگ و بوی سیاسی به وبلاگم ندین که نه از عطرش
خوشم میاد نه از رنگش!!!