با سلام خدمت دوستان عزیز
تو این پست میخوام پروژه پایانی دوره کارشناسی ام رو براتون بذارم. البته هنوز دفاع نکردم. یه دو سه روز دیگه باید برم برای دفاعییه. امیدوارم به خوبی تموم شه. برام دعا کنید.
عنوان پروژه ام اینه:
مانیتورینگ کنترل دما با میکرو کنترلر PIC، با اینترفیس
کامپیوتر (VB) با قابلیت ردگیری از طریق SMS
خوب، حالا بهتره یه توضیح مختصری راجع به پروژه ام بدم:
در این پروژه هدف آن است که علاوه بر آشنایی با میکرو کنترلر PIC ( PIC16F877A ) و نرم افزار ویژوال بیسیک، با طراحی مدار مناسب برای کنترل دما با سنسور LM35، بتوانیم از طریق ارتباط سریال انتقال اطلاعات را جهت مانیتور در PC انجام و در صورت نبود اپراتور در محیط کار از طریق سیستم SMS در گوشیهای Sony Ericsson با مدل تر جیحاًً K750i، کنترل دما را در محیط مورد نظر بصورت PDU MODE انجام بدهد. بدیهی است که از مودم GSM برای ارسال و دریافت SMS استفاده می شود. برای کنترل و دریافت دیتا از میکرو کنترلر، آنرا با سخت افزار طراحی شده به پورت سریال سخت افزاری PC متصل کرده و در نرم افزار VB از شیء Mscomm با شماره پورت مورد نظر ارتباط برقرار میکنیم. برای مودم GSM نیز بعد از نصب درایور، که یک پورت سریال مجازی میدهد و شماره آنرا می توان از قسمت مودم بخش کنترل پنل ویندوز مشاهده و بدست آورد. حال با وصل کردن مودم (Sony Ericsson K750i) بوسیله کابل USB، برای دریافت و ارسال SMS در نرم افزار VB همانند پورت سریال از شیء Mscomm با شماره پورت مورد نظر ارتباط برقرار میکنیم.
برای دریافت درایور و برنامه میکرو اینجا رو کلیک کنید.
برای دریافت شماتیک مدار اینجا رو کلیک کنید.
با سلام خدمت دوستان عزیز، باید منو ببخشید که اینقده دیر اومدم. یه جورایی درگیر مراحل فراغت از تحصیل بودم. بگذریم، این بار با یک پروژه جدید دیگه اومدم. عنوانشم مانیتورینگ گازهای مونواکسید کربن (CO) و گاز مایع پترولیم(LPG) هستش.
پروژه از دو قسمت سختافزار و نرمافزار تشکیل شده. در بخش سختافزار سنسور گاز(MQ2) گاز محیط رو سنس میکنه بعد میکرو این مقدار رو با (A/D) اندازه گرفته وبه پورت سریال کامپیوتر ارسال میکنه.
بخش نرمافزار که مانیتورینگ مقادیر اندازهگیری شده رو بر عهده داره و به زبان C#.NET نوشته شده، مقدار ارسالی از میکرو به پورت سریال رو دریافت میکنه و بعد از تجزیه و تحلیل این مقدار، فشار گاز بر حسب PPM رو روی فرم نمایش میده.
توجه: برای نصب نرمافزار حتما .NET Framework 2 باید نصب باشه.
برای دریافت کل فایل اینجا رو کلیک کن.
مدارهای دیجیتال : مقاله: مدار ستاره مثلث به کمک میکروکنترلر نوشته شده در پنجشنبه 7 دی ماه 1385 توسط White Apple | |
مدار ستاره مثلث به کمک میکروکنترلر در ادامه مطلب
|
انتقال مدارت رسم شده به ورد |
| |
این یک راه برای راحتر شئن رسم مدارات الکترونیکی و الکتریکی و انتقال آن به نرم افزار ورد برای پروژه ها یا تحقیقات است که به وسیله نرم افزار PDF ساز انجام میشه که البته نیاز به یک رسم کننده مدارت الکترونیک هم می باشد که میتوانید از Pspise یا EWB و... استفاده نمایید . برای رسم مدارهای الکترونیکی ابتدا باید برنامه Electronic WorkBench را بر روی سیستم خود نصب کنید.سپس مدار خود را با استفاده از شمایلی که در داخل این نرم افزار وجود دارد رسم می کنید. برای رسم مدارهای الکترونیکی ابتدا باید برنامه Electronic WorkBench را بر روی سیستم خود نصب کنید.سپس مدار خود را با استفاده از شمایلی که در داخل این نرم افزار وجود دارد رسم می کنید( برای رسم این شکل ها می توانید از دیگر نرم افزارهای مدارهای الکترونیکی نیز استفاده نمایید مانند: Cad Day Basic و.... )حالاکه مدارتان را به وسیله این نرم افزار رسم کردید باید نرم افزار PDF Factory را روی سیستم خود نصب کنید. این نرم افزارها برای تبدیل فایل متنی یا طراحی به فایلPDF می باشد.(یکی از کار هایی که فایل PDF انجام می دهد این است که در متن هایی که دارای شکل هستند از به هم ریختن و جابجا شدن شکل ها در متن جلوگیری می کند) این برنامه بعد از نصب در قسمت چاپگرهای ویندوز یک چاپگر با نام خود ایجاد می نماید و شما هر برنامه ای در ویندوز وقتی در قسمت Print این چاپگر را انتخاب نمایید برنامه طرح شما را به جای فرستادن به پرینتر به این برنامه ارسال می کند واین برنامه آن را به فایل PDF تبدیل می نماید(باید توجه داشته باشید وقت پرینت گرفتن از فایل به قسمت تنظیمات این پرینتر رفته و Resolution آن را روی 300 قرار دهید تا فایل های شما با کیفیت بالاتری تبدیل شوند) حا لا به برنامه فتوشاپ رفته وفایل PDF مورد نظر را باز کنید قسمت های اضافه این فایل PDF را حذف کنید و در صورت نیاز تغییرات لازم را در داخل آن بدهید حا لا این فایل تغییر داده شده را با پسوند JPG ذخیره نمایید در قسمت شما می توانید این فایل را به داخل برنامه Word برده و در هر جای صفحه که خواستید استفاده نمایید. |
تنظیم کننده فرکانس مولد( گاور نر )Governor | |
اساس کار گاورنرها را می توان به صورت وسیله ای دانست که تبدیل کننده تغییرات سرعت توربین (فرکانس ژنراتور)به میزان باز و بسته شدن دریچه های کنترل آب در نیروگاههای آبی یا شیرهای کنترل بخارورودیبه توربین (در نیروگاههای بخاری)است بیان نمود سیستم کنترل فرکانس با توجه به تغییر مصرف بار شبکه در ساعات مختلف ولزوم تامین مصرف شبکه لازم است تا قدرت تولیدی ژنراتورها به طور منظم کنترل شود.قدرت خروجی یک ژنراتور با تغییر دادن توان مکانیکی آن کنترل می شود برای این کار با باز کردن و بستن شیر بخار (یا دریچه آب) جریان بخار (ویا آب)ورودی به توربین های بخاری (یا آبی)تنظیم می شود.وباعث کنترل مکانیکی ودر نتیجه قدرت اکتیو خروجی ژنراتور می گردد.اگر قدرت مصرفی بار افزایش یابد باید شیر بخار(یا دریچه آب)بیشتر باز شودتا به همان میزان قدرت ژنراتور افزایش یابدوچنانچه قدرت مصرفی بار کاهش یابد باید عمل بسته شدن شیرها به نسبت مشخص ومعینی صورت گیرد.لازم به ذکر است که عدم توازن قدرت را می توان از تاثیر آن به سرعت ویا فرکانس ژنراتور احساس نمود.زیرا در صورت کاهش بار یا اضافه بودن تولید ژنراتور تمایل به افزایش سرعت وفرکانس خود دارد ودر صورت افزایش بار و کمبود تولید سرعت وفرکانس ژنراتور رو به کاهش می رود. انحراف فرکانس شبکه (یا سرعت محور زنراتور)از مقدار نامی آن به عنوان ؤ اکتیو به منزله ثابت بودن فرکانس سیستم است . مقدمه در عمل تمام تجهیزات مورد استفاده در یک سیستم قدرت برای سطح ولتاژ معینی (که به آن ولتاژ نامی گفته می شود)طراحی می شود .اگر ولتاژ سیستم از مقدار نامی کمتریا بیشتر شود .کارایی تجهیزات سیستم واحتمالا عمر آنها کاهش میابد مثلا گشتاور یک موتور القایی متناسب با مجوز ولتاژ پایانه آن است .شار نوری لامپها شدیدا وابسته به ولتاژ می باشند در سیستمهای قدرت موارد مشابه این امربسیار است .علاوه بر بارها اغلب عناصر یک شبکه قدرت مصرف کننده توان راکتیو هستندبنا براین باید توان راکتیو در بعضی نقاط شبکه تولید وسپس به محل های مورد نیاز منتقل شود .با تزریق توان راکتیو به بعضی نقاط شبکه و انجام پخش بار شبکه مشخص می شود که ولتاژ تمام شین ها بالا می رود که بیش از همه روی ولتاژ همان شین تزریقی تاثیر می گذارد البته این تزریق توان راکتیو تا ثیر چندانی بر روی فرکانس شبکه ندارد .بنابراین می توان گفت که توان راکتیو وولتاژ شبکه دارای تغییراتی در جهت یکسان هستند که آنراکانالکنترلQ_V(توان راکتیو-ولتاژ)یا(مگاوار-ولتاژ)می نامیم. با توجه به اینکه توان راکتیو مصرفی بارهای شبکه در ساعات مختلف در حال تغییر است ولذا ولتاژ وتوان راکتیوباید دائما کنترل شود .در ساعات حد اکثر بار توان راکتیو مورد نیاز شبکه بیشتر می شود ودر نتیجه نیاز به تولید راکتیو زیادی دزر شبکه می با شد .اگر توان راکتیو مورد شارتامین نشود احباراولتاژ نقاط مختلف شبکه کاهش یافته ممکن است از محدوده مجاز خود خارج شوند بدین منظور نیروگاهها دارای سیستم کنترل ولتاژ هستند.کهدر این سیستمها کاهش ولتاژپایانه ژنراتور را حس می کنند تا فرمانهای کنترل لازم بای بالا بردن جریان تحریک ژنراتور((ودر نتیجه افزایش ولتاژ تا سطح ولتاژ نامی))صادر نماید با افزایش جریان تحریک ((فوق تحریک))توان راکتیو توسط ژنراتور تولید می شود.توازن توان راکتیو شبکه تضمینی بر ثابت بودن ولتاژ((وکنترل توان راکتیوبه منزله کنترل ولتاژ شبکه می باشد)).پس به طور کلی کنترل توان راکتیو وولتاژ شبکه به صورت زیر انجام می پذذیرد:
1- کنترل تحریک ژنراتور 2- تزریق توان راکتیو به شبکه قدرت توسط جبران کننده هایی که به صورت موازی وصل می شوند مثل:خازن کنوانسور سنکرون 3- جابه جا کردن توان راکتیو در شبکه توسط تغییر تیپ ترانسفور ماتورهای قدرت 4- کم کردن راکتانس القایی خطوط انتقال بابت خازنهای سری
در این بخش تکیه اساسی برروی روشهای مختلف کنترل ولتاژ ژنراتورها توسط تغییر در جریان تحریک آنها می باشد. اصول عملکرد سیستم تحریک: وظیفه عملکرد سیستم تحریک آن است که با تغییر جریان DCسیم پیچ تحریک واقع بر روی رتور نیروی محرکه تولید شده ژنراتور را کنترل نماید .با تغییر نیروی محرکه ژنراتور نه تنها ولتاژ خروجی قابل تنظیم است بلکه ضریب قدرت دامنه جریان نیز کنترل می شود .این موضوع را برروی مدار معادل ماشین سنکرون بیان می کنیم .شکل نمایش سیستماتیک ما شین سنکرون را در حالت پایدار نمایش می دهد.ملاحظه می شود که با افزایش جریان تحریک شرایط تعادل جدیدی ایجاد می شود که دارای خصوصیات زیر است: 1-زاویه گشتاور کاهش یافته است. 2-دامنه جریان افزایش یافته است. 3-ضریب قدرت پس فازتر شده است. 4-قدرت خروجی ولتاژ پایانه ثابت هستند.
|
ترانسفورماتور 1000 کیلوولت
منابع:
http://www.mitsubishielectric.com
http://hessabi.persianblog.com
http://power-factor.blogfa.com