مدرسه های اینترنتی :
مدرسه رفتن و دریافت مدرک به گونه ای که هر کس بر اساس توان خود درس بخواند. بدون آن که سر کلاس درس حضور داشته باشد، همیشه یک آرزو بوده است اما اکنون این آرزو در حال وقوع میباشد.آموزشگاه Western Governors، یک محیط آموزشی واقعی و یک مدرسه اینترنتی است که دانش آموزان میتوانند با Click و انتخاب توسط دگمه ماوس خود ثبت نام کنند. روز چهارشنبه در زمان راه اندازی آموزشگاه بر روی خط شبکه، مایک لیاویت عضو دانشگاه Utah Gov و روی رومر Colorado Gov و مقامات دانشگاه اظهار کردند؛ با یک انتخاب و Click کوچک، هر کس از هر کجا و فاصله دور دست می تواند آموزش ببیند.WGU ( آموزشگاه Western Governors) با همکاری 25 کالج و دانشکده در 17 ایالت ربی و Guam و چندین کار تجاری ایجاد شده است. دانش آموزان سراسر دنیا می توانند در دوره های آموزشی ثبت نام کنند و می توانند از مدرسه ای که این دوره را ارائه داده است و یا مستقیما از WGU مدرک بگیرند.جف لیوینگستون، رئیس اجرایی آموزشگاه WG اظهار داشت اکثر دوره ها بر اساس یک برنامه مشخص اجرا می شوند. لیکن برخی از این دوره ها در زمان فراغت دانش آموزان نیز ارائه میگردد. هر دانش آموز پس از ثبت نام در یک دوره و احراز نمره قبولی آن دوره، مدرک متناسب آن دوره را می تواند کسب کند. در واقع، دانش آموزان می توانند با شرکت در امتحانی که بر روی خط شبکه برگزار می شود و حتی بدون شرکت و گذراندن یک دوره، به راحتی از آموزشگاه مدرک بگیرند. به هر حال، از آنجایی که هنوز مدرک این آموزشگاه معتبر نمیباشد، نسبت به ارزش این مدارک شک و تردید وجود دارد. مارسیا بنکیرر، مامور عالی رتبه امور WG، اعلام کرد که این مدارک آنچنان بی ارزش نیستند. او اظهار داشت در عین حال هیچ گونه تضمینی برای مدارک اعضای کالج های ملی موجود نیست که بتوانند صلاحیت این مدارک را تائید کنند.
طرح استفاده اجباری از رایانه در مدارس آلمان :
براساس طرح خانم "ادگارد بولمان " وزیر آموزش و تحقیقات آلمان کلیه دانش آموزان آلمانی که تعداد آنان بالغ بر ده میلیون نفر می گردنند،حداکثر تا سال 2006 باید صاحب یک رایانه همراه باشند. وزیر آموزش و تحقیقات آلمان درخصوص این پروژه اظهار داشت : از آنجایی که اجرای این طرح هزینه ای بالغ بر 42 میلیارد یورودربرخواهد داشت ، لذا دولت و بخش اقتصادی آلمان اعلام آمادگی نموده اند تا کمک لازم را در این زمینه بعمل آورند. در همین حال دولت آلمان سرگرم بررسی این مسأله است که والدین دانش آموزان تا چه اندازه می توانند در تأمین این هزینه مشارکت داشته و سپس آن را دراوراِق مالیاتی خود منظور نمایند. خانم بولمان در ادامه سخنانش افزود: هم اکنون مذاکراتی با شرکت هایی که تحت عنوان D/21 نامیده می شوند، در حال انجام است تابتوان حتی المقدور رایانه هایی با بهایی کم تر از پانصد یورو خریداری و دراختیار دانش آموزان قرار داد. از سوی دیگر همزمان وزارت تحقیقات و آموزش آلمان سرگرم بررسی طرحی است که براساس آن امکان ارتباط 44 هزار باب مدرسه موجود در آلمان را با شبکه اینترنت فراهم نماید. در این چارچوب مذاکرات جداگانه ای با شرکت تلکوم آلمان صورت پذیرفته است . هم اکنون 12 هزار باب از کل مجموعه مدارس آلمان از این امکان برخوردار هستند. قرار است در ابتدا در هر مدرسه محلی خاص به رایانه ها اختصاص داده شود. سپس برای هر کلاس درس چند رایانه منظور گردد و در آخرین مرحله هر دانش آموز صاحب یک رایانه سیار اختصاصی گردد. در همین حال وزیر آموزش و تحقیقات آلمان درخصوص نقش رایانه ها در بهبود سطح تحصیلی دانش آموزان این کشور اظهار داشت :همچنان که کتب درسی وسیله الزامی تحصیلی برای دانش آموزان محسوب می گردد، در آینده نیز رایانه از چنین نقشی برخوردار خواهد شد.وی همچنین خواستار فراهم شدن شرایطی شد که براساس آن تهیه رایانه همراه برای دانش آموزانی که والدین آنان از افراد کم بضاعت جامعه محسوب می شوند، امکان پذیر گردد. طرح استفاده اجباری از رایانه در مدارس آلمان به عنوان بخشی از طرح جامع دولت آلمان برای همگانی نمودن اینترنت محسوب می شود که نهایتاً باید دسترسی و ارتباط تمام اقشار مردم آلمان با این رسانه فراهم گردد. در این طرح حتی افراد سالخورده و یا زنان جوان نیز منظور شده اند. وزیر آموزش و تحقیقات آلمان درخصوص طرح جامع دولت اظهار داشت : با توجه به گسترش و بهره وری مناسب از اینترنت به عنوان یک رسانه همگانی نمی توان پذیرفت بخشی از جامعه آلمان از دستیابی به این امر مهم بی بهره بمانند. لذا باید با اختصاص بودجه لازم ـ 75میلیون یورو ـ امکان آموزش عمومی را با همیاری گروه D-21 که شامل 90 شرکت و مؤسسه آلمانی می باشند، تا سال 2004 فراهم نمود. از سوی دیگر ده مرکز آموزش عالی آلمان موسوم به Fachhochschule طرحی را برای آن دسته از دانشجویانی که نخستین ترم تحصیلی را در رشته "اطلاعات اقتصادی " آغاز می کنند، فراهم کرده اند که مورد حمایت دولت فدرال آلمان است . همچنین قرار است یک کتابخانه "دیجیتالی " ایجاد گردد که کلیه شبکه های اطلاعاتی و فنی با آن مرتبط گردد. به منظور تأمین نیازهای کشور از نظر نیروهای متخصص رایانه قرار است تنها به ایجاد رشته های علمی در این زمینه اکتفا نگردد، بلکه سقف مراکز آموزش تا پایان سال جاری به 30 هزارمحل افزایش یابد. همچنین قرار است تعداد مدرسین و معلمین این رشته تا سال 2003 به شصت هزار نفر فزونی یابند.
در حال حاضر موضوع گذراندن دوره های تکمیلی برای معلمان شاغل جهت ارتقاء سطح علمی آنها در دستور کار وزارت آموزش وتحقیقات قرار دارد که جهت اجرای آن هنوز توافق نهایی حاصل نشده است . وزیر آموزش و تحقیقات آلمان بر آن اعتقاد است که هرمعلم توانایی استفاده از رایانه را باید دارا باشد و برای این منظور در بسیاری از ایالت های آلمان دوره های آموزشی و تکمیلی به وجود آمده است که در خلال تعطیلات مدارس تشکیل و معلمان می توانند در آن شرکت نمایند. از سوی دیگر "یوزف کراوس " رئیس اتحادیه معلمان آلمان در سخنانی اظهار داشت : برخی از مسؤولان در مورد اهمیت رایانه برای مدارس گرفتار نوعی بزرگ بینی شده اند. وی افزود: قرار نیست در آینده "مدارس الکترونیکی " بوجود آید، زیرا اساس مدرسه بر مبنای ارتباط و گفت وگوی معلم با دانش آموز استوار شده است . بنابراین کادر آموزشی و محتوای دروس بر هر چیزی رجحان دارد. در همین حال "وستروله " دبیرکل حزب لیبرال آزاد آلمان اعلام نمود: مدارس آلمان نباید خود را از امکان بهره مندی از اینترنت محروم سازند. هنوز هم مدارس بسیاری وجود دارد که از پیشنهاد دولت برای استفاده رایگان از اینترنت استقبال نمی کنند. از سوی دیگر "بنیاد برتلسمان " در آلمان ضمن حمایت از طرح وزیر آموزش و تحقیقات این کشور به تجهیز پنج کلاس دبیرستان شهرگوترسله با رایانه های سیار اقدام نمود. در این طرح که با مشارکت شرکت های توشیبا و مایکروسافت ایجاد گردیده است ، 240 نفر ازدانش آموزان این دبیرستان هر کدام دارای یک رایانه همراه شده اند و قرار است در سال آینده 360 دستگاه دیگر نیز تحویل گردد. دراین طرح که والدین دانش آموزان نیز در آن مشارکت عملی داشته اند، موظف گردیده اند که ماهیانه مبلغ 33 یورو بهای این کامپیوترها را به طوراقساط در چهار سال پرداخت نمایند. خانواده های بی بضاعت از پرداخت مبلغ فوقِ معاف هستند و صندوِق کمک های اجتماعی مبلغ آن راتأمین خواهد نمود. مدیر مدرسه گوترسله ضمن اعلام رضایت فوق العاده خود از اجرای این طرح ابراز داشت : ما بدون آنکه بخواهیم نام این حرکت راپیشرفت و یا جهش علمی بنامیم ، باید اذعان کنیم که با این حرکت کیفیت آموزش و تدریس به میزان محسوسی ارتقاء یافته است .دانش آموزان فعال شده و با مسایل علمی برخورد تحلیلی دارند. از سوی دیگر روزنامه زوددویچه در گزارشی پیرامون "کنترل بر اینترنت " نوشت : وزیر دادگستری دولت فدرال آلمان به منظور مبارزه باجنایات در این کشور خواستار کنترل شدید بر شبکه اینترنت شد. وی در کنفرانسی در شهر برلین تحت عنوان "چه کسی بر اینترنت حاکمیت دارد؟" اظهار داشت : امروز مشکلاتی مانند انتشار تصاویر شهوت انگیز از کودکان و یا شعارهایی که کینه ورزی و نفرت را تبلیغ می کند، درشبکه اینترنت اشاعه می شود که نمی توان آن را از طریق فراخواندن افراد جامعه به پرهیزکاری با آن مقابله کرد. وزیر دادگستری آلمان برای جلوگیری از ارتکاب جرم و جنایت خواستار آن شد که دولت و بخش اقتصادی با یکدیگر همکاری نزدیک داشته باشند. وی عنوان داشت : لازم است آنچه که در جامعه ممنوع است ، در اینترنت هم ممنوع باشد. وی اضافه نمود: به نظر می رسدمصالح اقتصادی برای بهره برداری از اینترنت فاقد ملاحظات دموکراسی و رعایت حد و مرز مشروعیت ها شده است . در همین حال مسؤول "سازمان کنترل اینترنت در آلمان " موسوم به ICANN اعلام کرد: مشکلات و نابسامانی های اجتماعی در اینترنت هم منعکس می شود.بنابراین نباید این رسانه را مسؤول آن دانست .
رییس دانشکده ارتباطات دانشگاه پودرو امریکا : این روابطعمومیها هستند که میتوانند کشور ما را به سوی ترقی و پیشرفت سوق داده و قدمهای بزرگی را در راه پیشرفت کشور بردارند.
پرفسور کمالیپور عمر روابطعمومی را کمتر از 100 سال خواند و گفت: روابطعمومی رشته جدیدی است که در امریکا دانشجویان این رشته پس از اتمام دروس آن میتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند.
وی با اشاره به تفاوت روابطعمومی و تبلیغات و بازاریابی گفت: وظیفه اصلی روابطعمومیها بالا بردن وجهه یک نهاد و سازمان است و از دیدگاه من روابطعمومی پلهای ارتباطی بین نهادها، مخاطبان و رسانهها را میسازد.
دکتر کمالیپور با اشاره به قدرت تخریبی شایعه گفت: شفاف سازی و حقیقتگویی وظیفه روابطعمومی است و در صورت آگاهی ندادن به جامعه، شایعه جای آن را پرمیکند و وظیفه روابطعمومیهاست که جامعه را نسبت به آنچه که در سازمان و نهاد میگذرد آگاه کنند تا شایعه جای اخبار صحیح و درست را نگیرد.
?- فرار مغزها و نخبگان : دانشجویان و برگزیدگان علمی در المپیادها ویا کنکور به دلیل پیشنهاد مراکز دانشگاههای مختلف وبورسیه شدن در کشورهای خارجی بعضی تمایل به تحصیل در کشورهای خارجی را دارند. اما بهتر است که امکانات و زمینه ی ادامه تحصیل برای چنین افرادی در کشور اسلامی خودمان فراهم باشد و به آنها بهای بیشتری داده شود تا اینکه از خروج افراد متخصص وصاحب فن و مولد علم جلوگیری کنیم . و از وجود آنها در پیشبرد اهداف کشورمان استفاده کنیم. و اینکه فکر ایرانی و عمل ایرانی بطور مستقل وبدون وابستگی به کشورهای دیگر در رسیدن به اهداف و خودکفایی فعال باشد .و باعث افتخار و سرافرازی وطن خویش باشد.
2 - عدم شایسته سالاری و جایگزینی روابط به جای ضوابط : در واگذاری امور واستخدام ها و انتصاب ها بر اساس ضوابط صورت گیرد تا افراد شایسته و صاحب آگاهی وتخصص بر گزیده شوندو نه بر اساس روابط ، که افرادی ناآگاه وبدون تخصص لازم به کاری گمارده شوند.و این خود عاملی است که مانع از پیشرفت می شود .
3- نبودن تمرکز در سرمایه گذاریها و عدالت اقتصادی ومالی : اگر در برنامه های اقتصادی وسرمایه گذاری ها دقت لازم صورت نگیرد و هدفهای اساسی ومهم مد نظر قرار نگیرد و عدالت اقتصادی اجرا نشود ، اینها خود نیز مانعی برای پیشرفت هستند.
4 - نبودن اطلاع رسانی یکسان و به روز رسانی منابع علمی وفرهنگی : در نشر و گسترش علم و فناوری روز بطور مجدانه کوشا وفعال باشیم که در غیر این صورت مانعی برای پیشرفت کشور خواهد بود .
5- عدم شناخت دشمن و راههای نفوذ آنان : دشمنان کشور ما همیشه در کمین هستند که از هر طریقی که بتوانند در کشور ما نفوذ داشته باشند و مانع از ترقی و پیشرفت کشورمان شوند. با این وجود ما به عنوان یک ایرانی باید هوشیار و بیدار باشیم تا از مداخله و نفوذ آنها جلو گیری کنیم و راه را بر آنان ببندیم و آنان را در رسیدن به اهدافشان نا کام بگذاریم.و این کار بسیار مهمی است که اگر به آن بی توجه باشیم ویا اینکه راه نفوذ آنها را نشناسیم ، از این طریق مانع از پیشرفت کشورمان در تمام امور از جمله : علمی ، فرهنگی ، اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی ، صنعتی و ... خواهیم شد . به همین دلیل باید همیشه آگاه وبیدار باشیم تا فریب آنان را نخوریم و ازنفوذ و سلطه بیگانگان بر کشورمان جلوگیر کنیم .
6- تفرقه و سستی : هرگونه تفرقه چه از طرف دشمنان ما باشد یا در بین خودمان باشد عاملی برای جلوگیری از پیشرفت خواهد بود .و همچنین اگرتک تک ما در کارها کاهلی وسستی داشته باشیم وبا جدیت و پشتکار و علاقه به انجام امور محوله نپردازیم باعث اختلال در انجام امور کشور و عقب ماندگی وعدم پیشرفت کشور خواهیم شد . بنابر این لازم است با اتحاد وپشتکار و خلاقیت در پیشبرد کشورمان نهایت سعی و تلاش را بنماییم .
7- جذب مسائل فرعی ( مثل مدرک گرائی بدون تجربه وتخصص وتعهد ): اگر تنها هدف مدرک گرایی و استخراج فارغ التحصیلان بدون علم وآگاهی و تجربه لازم باشد ، اداره امور کشور و انجام و پیشبرد اهداف دچار اختلال خواهد شد و مانع از پیشرفت خواهد شد .
8 - عدم مدیریت صحیح: اگر برنامه ریزی های امور، خرد وکلان کشور تحت مدیریت صحیح وشایسته و دلسوزانه قرار نگیرد باعث بی نظمی و عدم دست یابی به اهداف مورد نظر می شود ومانعی برای کشور ما ن در راه پیشرفت خواهد بود .
9 - اعتیاد : آلوده بودن بعضی از ا فراد در جامعه باعث رکود در نیروی انسانی فعال وکارامد می شود . واز این طریق هم در انجام کارها اختلال پیش آمده و یکی از موانع پیشرفت محسوب می گردد.
امروز ما باید کشور عزیزمان ایران را بسازیم. ساختن ایران عزیز، نیازمند چند عامل است. البته خداوند متعال همه امکانات، استعدادها و شرایط را براى انجام این مأموریت در اختیار ملت ایران قرار داده است؛ منابع عظیم زیر زمینى از نفت و گاز، معادن، زمینهاى کشاورزى، دریا، آب، موقعیت سیاسى و سوق الجیشىِ ویژه و منحصر به فرد ملت و کشور ایران؛ و از اینها مهم تر، ملتى با فرهنگ، مومن و پاک، انقلابى و مهم تر از همه خداوند یک هدیه استثنایى به ملت ایران داده است و آن عبارت است از جوانان مؤمن، پاک و هوشمند ایران اسلامى که بهترین جوانان عالم هستند. ما با اتکا به این استعدادها باید کشورمان را بسازیم و ان شاءالله با همت بلند شما این اتفاق خواهد افتاد.
ما براى ساختن کشور به چند عامل نیازمندیم. عامل اول، وحدت و انسجام است. یک ملت متحد و همدل، شکست ناپذیر است. یک ملت متحد مى تواند همه قله هاى ترقى و پیشرفت را فتح کند. دشمنان ما طى 27 سال گذشته به انحاء و روشهاى مختلف تلاش کردند بین صفوف متحد ملت ما خلل و خدشه وارد کنند.
عنصر دومى که باید مورد توجه قرار بدهیم عبارت است از کار. یک ملت با صحبت، وقت تلف کردن، توجه به مصرف و بهره مندیهاى کاذب به هیچ نقطه اى از تعالى نخواهد رسید. ملتهایى که قله هاى ترقى را فتح کرده اند، در یک دوره اى به طور فشرده و سنگین کار، تلاش و مجاهدت کرده اند.
جوانان عزیز! مردم مؤمن دشتى! خودتان را آماده کنید، کمربندها را ببندید، آستینها را بالا بزنید، همتها را براى یک دوره پرتلاش و مجاهدت سنگین براى ساختن ایران عزیز بسیج کنید. هرکس در هر کجا هست، باید یک عنصر فعال، دلسوز و مجاهد در راه ساختن ایران عزیز باشد. جوانان دشتى باید دشتى را بسازند، تنگستانیها تنگستان را و بوشهریها بوشهر را تا همه این نقاط این کشور مقدس و عزیز [آباد شود.]
عامل و عنصر دیگرى که ما نیاز داریم عبارت است از عدالت؛ عدالت محور و رکن جامعه اسلامى است. عدالت ستون خیمه جامعه نمونه است. عدالت رکن حاکمیت اسلامى است. عدالت روح انقلاب اسلامى است.
بدون عدالت پیشرفتى اتفاق نخواهد افتاد. بدون عدالت کشور ساخته نخواهد شد و بدون عدالت استعدادها و ذخایر انسانى و مادى شکوفا نخواهد شد. عدالت تضمین پیوند دلها و مهرورزى است.
عزیزان من! عدالت یعنى همه جاى کشور باید با هم پیشرفت بکند. عدالت یعنى امکانات کشور به طور عادلانه در همه این سرزمین توزیع بشود. عدالت یعنى جوانان عزیز دشتى به اندازه جوانان اصفهان، تبریز، مشهد و شیراز فرصت پیشرفت، ترقى و شکوفایى استعدادهایشان را در اختیار داشته باشند. عدالت یعنى اگر امکانى در یک نقطه از کشور هست، اول مردم آن نقطه و بعد مردم سایر نقاط کشور از آن استفاده کنند...
در هر زمان که شان رفیع علم و معرفت محفوظ مانده و عالمان و محققان با احترام و تکریم مواجه بودهاند بشر گام های بلندی در تعالی و کمال مادی و معنوی برداشته است و بالعکس در هر دوره که علم و عالم مغضوب و منفور بودهاند، آن دورهها در تاریخ بشر ، تاریک بوده و بشریت در زندان جهل و غفلت خود محبوس مانده است .
اگر فطرت بشر که رمز تداوم حقیقت جویی و تلاش برای کشف حقایق است نبود، انسان در اسارت جهل باقی میماند و راه های سعادت بشر مفتوح نمیشد.
خصلت علت جویی و سوال کردن تا ابد همراه بشر خواهد بود چرا که در غیر این صورت، کمال و پیشرفتی حاصل نخواهد شداین هم از عجایب عصر ماست که برخی قدرتهای بزرگ نمیخواهند شاهد پیشرفت ملتهای دیگر باشند و با هزار بهانه، تهمت و فشار سیاسی و اقتصادی، مانع توسعه علمی دیگران میشوند، همه این ها ناشیاز دوری آنان از ارزشهای انسانی و اخلاقی و مکتب انبیاء الهی است. آنان برای خدمت به بشریت تربیت نشدهاند.
[سخنرانی رییس جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه کلمبیا سه شنبه 3 مهر 1386]