اپرای تنریف
معمار:کالاتراوا
ساخت در سال 2003
شامل دو سالن کنسرت یکی با ظرفیت 1660 صندلی و دیگری با گنجایش 410 صندلی،
مجموعه تشکیل شده از دو حجم مخروطی شکل تو در تو میباشد.
مهمترین عنصر شاخص بنا سازه بتنی آزاد به ارتفاع 60 متر غیرعملکردی دارای جنبه بصری الهام گرفته از امواج اقیاسوس کنار است.
کالاتراوا شهرت خود را به سبب یکی کردن تکنیک و زیبایی شناسی بدست آورده است.
دو لایه پوسته بتنی پوسته خارجی 30 سانتیمتر و پوسته داخلی 50 سانتیمتر میباشد .
در کل 2 هزار تن بتن مصرف شده و پوسته بتنی پیش فشرده شده است.
ناوهای هواپیمابر با ارتفاعی برابر با یک ساختمان 20 طبقه و طولی برابر با 333 متر در همان نگاه اول تعجب همگان را برمی انگیزند. اما دلیل آن بزرگی و عظمت بی نظیر خود ناو نیست بلکه توانایی این فرودگاه کوچک در به پرواز درآوردن هواپیماهای جنگی است که چنین حسی را به وجود می آورد. از نظر نظامی، این قدرت هوایی مستقر در ناو است که آن را در میدان نبرد به یک کابوس تبدیل می کند. یکی از بزرگترین موانع در جنگ و لشگرکشی ها، رسانیدن هواپیماها به اهداف خود است. برای استفاده از پایگاه های نظامی یا حریم هوایی یک کشور برای حمله به کشوری دیگر موانع بزرگی وجود دارد و در مناطقی از جهان به اجرا درآوردن چنین سناریویی تقریباً غیرممکن است. ناوهای هواپیمابر در آب های آزاد، به عنوان خاک یا قلمرو خودمختار محسوب می شوند و خدمه آن می توانند به مانند اینکه در کشور خود هستند، رفتار کنند. بنابراین نظامیان ایالات متحده بدون نیاز به توافق با کشوری، گروه رزمی ناو هواپیمابر خود را که شامل یک ناو هواپیمابر و 6 تا 8 کشتی اسکورت دیگر است به منطقه مورد نظر اعزام کنند.
ناوهای هواپیمابر می توانند با سرعت 35 نات (65 کیلومتر در ساعت) بر روی آب حرکت کنند. این توانایی یعنی رسیدن به منطقه درگیری در عرض چند هفته. البته ایالات متحده در حال حاضر 6 پایگاه در سراسر جهان برای ناوگان ناوهای هواپیمابر خود ایجاد کرده که با هدف واکنش سریع و اعزام ناوها از نزدیک ترین پایگاه به منطقه درگیری مورد استفاده قرار می گیرند. ناو هواپیمابر دارای یک عرشه پروازی برای نشست و برخاست هواپیماها، یک عرشه مستقل برای آشیانه هواپیماها، قسمت فرماندهی و کنترل، سیستم پیش رانشی، سیستم های گوناگون دیگر شامل آب، غذا، سیستم دفع زباله و فاضلاب، سرویس اینترنت بی سیم، رادیو، تلویزیون، چاپ روزنامه داخلی و همچنین بخش اصلی از ناو هواپیمابر است که در داخل آب قرار می گیرد.
بدنه ناو از ورقه های مقاوم و محکم فولاد چند اینچی ساخته شده است که مقاومت فوق العاده یی در برابر آتش سوزی و آسیب دیدگی های ناشی از میدان نبرد دارد. تکیه گاه اصلی سازه یی کشتی از طریق سه تیر افقی در طول بدنه ناو، تیر حامل کشتی به عنوان ستون فقرات ناو، عرشه پروازی و نیز عرشه آشیانه تامین می شود.
بدنه اصلی ناو در زیر آب به صورت قوس دار و نسبتاً باریک است. بخش بالای خط آب به طرف بیرون گسترده می شود تا عرشه پروازی را تشکیل دهد. بخش زیری هم از دو قسمت تشکیل شده است که در واقع دو لایه مجزا بوده که در صورت اصابت اژدر )موشک دریا به دریا( به پوسته بیرونی، پوسته داخلی به عنوان محافظ از درهم شکستن و غرق شدن کشتی جلوگیری می کند. از دهه 50 تاکنون تقریباً همه سوپرناوهای هواپیمابر ایالات متحده به وسیله شرکت «نورث روپ گرومن» واقع در نیوپورت امریکا ساخته شده اند. در فرآیند ساخت این ناوها، برای سادگی ابتدا بخش های مختلف ناو که سوپرلیفت نام دارند ساخته شده و سپس به یکدیگر مونتاژ می شوند. ناوهای هواپیمابر مدرن از حدود 200 سوپرلیفت که هر کدام بین 70 تا 800 تن وزن دارند، ساخته می شوند. آخرین سوپرلیفتی که در مونتاژ نهایی نصب می شود همان عرشه ناو است که 575 تن وزن دارد. در داخل ناوهای هواپیمابر مدرن، چندین رآکتور هسته یی قرار دارد که بخار مورد نیاز برای به حرکت در آوردن توربین و در نتیجه پروانه کشتی را تامین می کنند. قابل ذکر است که قدرت سیستم پیش رانشی یک ناو مدرن بیش از 280 هزار اسب بخار است. همچنین 4 توربین، برق مورد نیاز سیستم های الکتریکی و الکترونیکی ناو را تامین می کنند که شامل سیستم شیرین کننده آب دریا نیز بوده و این سیستم روزانه بیش از 5/1 میلیون لیتر از آب دریا را به آب آشامیدنی تبدیل می کند. برخلاف ناوهای هواپیمابر قدیمی با بویلرهای سوخت فسیلی، ناوهای هواپیمابر مدرن معمولاً تا 18 سال هیچ نیازی به سوخت گیری ندارند. البته رآکتورهای هسته یی هم خطرات خاص خود را دارند و سوخت گیری مجدد ناو فرآیندی است که حدود دو سال به طول می انجامد.
طول عرشه پروازی یا در واقع طول باند ناو به اندازه یی نیست که هواپیماها به طور معمولی از روی آن به هوا بلند شده یا بنشینند. بنابراین هواپیماهای جنگنده نیاز به کمک سیستم های خاصی برای برخاستن و نیز فرود آمدن دارند. برای اینکه پرواز هواپیماهای ناو (هواپیماهای F-14 و
F-18) ساده تر انجام شود، ناو هواپیمابر در خلاف جهت باد و با سرعت زیادی حرکت می کند. با این کار به دلیل عبور جریان های هوا از روی بال، نیروی براندازی بیشتری ایجاد شده و به میزان کمی موجب کاهش سرعت تیک آف هواپیماها می شود. به جریان در آوردن جریان های هوا در راستا و مخالف جهت باند بسیار موثر است ولی برای به پرواز درآوردن هواپیماهای F/A-18 ناکافی است، بنابراین از وسیله دیگری برای شتاب دادن به هواپیماها در مسافت کوتاه استفاده می شود که کاتاپولت (منجنیق) نام دارد. هر ناو هواپیمابر دارای 4 کاتاپولت است. سیستم کاتاپولت که کاملاً با نیروی بخار عمل می کند می تواند سرعت یک جنگنده F-18 20 تنی را در زمانی حدود دو ثانیه از صفر به 300 کیلومتر در ساعت برساند. ضمن اینکه ناوهای هواپیمابر مدرن توانایی به پرواز درآوردن یک هواپیما را در هر 20 ثانیه دارا هستند.
شباهت های فضانوردی و طراحی معماری
1) هردو سفر به دنیای ناشناخته ها ست .
2) برای شروع هردو عمل باید ابتدا به نقطه ای پرتاپ شوید.
3) درخلال انجام هردو عمل احساس بی وزنی به شما دست می دهد!
4) در هردو بعد چهارم یعنی زمان را از دست می دهید .
5) در هر دو زمین را از بالا می بینید!!
6) برای انجام هردو باید کنجکاو و ساعی و ریسک پذیر باشید .
7) روش آزمون و خطا یکی از بهترین روشها برای موفقیت در آنهاست .
منبع : سرزمین - پارس
Bundeena Housing Project, Sydney, Australia
First stages complete on beach residences
The project is a collection of 15 stylish beach houses set in a pristine bushland setting. The site itself is just back from the beach and has stunning views of Port Hacking and Hastings Beach. What is unique about this development is that each house has been designed as if it were a stand-alone luxury designer home.
There are, however, a few coastal towns that have maintained this ‘holiday feel’ but are on Sydney’s doorstep. Bundeena, set in the pristine bushland of the Royal National Park south of Sydney, is one such place. Because Bundeena is surrounded by national park and cannot grow, it has retained its intimate and undeveloped charm, yet it has some of the most stunning views in NSW.
Tony Owen says, “You may find one-off contemporary beach houses like this in Sydney, but it is unique to find 15 purpose-built houses grouped together in this way.
"There are three different house types depending on the location, the slope and the shape of the land. Stage 1 are the ‘cross-over house’,” Owen says. In this house, the top floor, which contains the living areas, is oriented east/west and the lower level bedrooms run north/south. This allows the house to sit into the slope with minimal impact. The top floor maximises exposure to the northern sun whilst the lower level is directed toward the beach. This design allows for a large north facing deck area in front of the living room which sits above the bedrooms. Thus simple sustainable principles result in a very sculptural form.
The houses have been conceived specifically for the design-conscious city dweller. The site is sometimes quite steep so the houses have been designed on poles to touch the ground lightly and have minimum impact on the environment.
Owen says:"The houses have a progressive feel with clean contemporary lines. We sought to create a stylish lifestyle, but at the same time the houses are clad in timber and natural materials so that they fit into the natural landscape. We also designed the houses using principles of sustainable design. We always said that we should have a house where a water tank would not look out of place”. Because the site has a strong bushland character, the landscape is integral to the design
.
منبع: کلیک کنید
With a roof
area the size of 20 football pitches, the vast Beijing South Railway
Station is the largest station in Asia and a core Olympic project which
opens next week. Home to new high speed rail lines between Olympic
venues, the station is China’s largest and embodies innovative
architecture and rigorous design. It is designed for an annual
passenger turnover of 105 million by the year 2030, with a peak-hour
flow of 30,800 passengers.
The station’s low-rise roof includes a 30,000 m2 skylight that
maximises natural light into the station and conserves energy. Outside,
the station makes a generous contribution to the public realm and
significantly enhances the neighbourhood character of the surrounding
area. Its unique, contemporary form has given the city a dynamic new
landmark as well as a vital improvement to China’s infrastructure.
Currently under construction, the Kingkey Finance Tower will be
Shenzhen’s tallest building at over 100 storeys and one of the highest
mixed-use buildings in the world. At 493m, it will be taller than the
Petronas Towers in Malaysia. Its visually slim form allows for high
efficiency levels, while the sophisticated cladding enables the tower
to maintain an optimum interior environment while minimising solar heat
gain. The Tower is linked to a large shopping mall which in turn
connects directly to a metro station, and will contain offices, a
six-star luxury hotel and conference facilities with a roof-top lobby.
Kingkey Tower is set to become both an attraction and a catalyst for
further growth in China’s most successful economic zone.
China’s largest (and the world’s second largest) company commissioned
Farrells to design a prestigious new headquarters. Farrells’ design
response is a building that reflects the company’s identity and success
while incorporating many important sustainability features. Four
24-storey buildings rise from a common podium, becoming lighter and
more open towards the top of the building as the amount of glazing
increases. The building is an elegant example of modern architecture in
Beijing using the latest building technology.
Those seeking rest and relaxation away from the Olympics can travel to
Farrell’s award-winning and luxurious Sheraton Dameisha Resort in
Shenzhen – sited on a 2.5km beach with 368 rooms, exhibition and
conference facilities, restaurants, a spa and fitness centre. The
building curves around its site like a traditional Chinese dragon,
ensuring that all rooms have ocean views. The building has already won
an award for the Best Waterfront Developer/Best Waterfront Development
in China.
The hotel’s five-star pedigree, landmark architecture and stunning
natural qualities are expected to attract regular tourists from China
and around the world, helping to establish China as a resort
destination.
Sir Terry Farrell said:
“I am extremely proud of my practice’s global achievements. Whether in
transport and infrastructure, leisure or commerce, these buildings show
that we are producing world-class buildings for major global clients.
If architecture were an Olympic sport, Britain would be racing ahead. I
am proud that my firm is up there on the podium
As
the world"s olympians head to Beijing for the 2008 Olympic Games,
architect Sir Terry Farrell is busy with his own spot of world-beating
achievements in China. Here we run through a collection of four of the
best buildings by the British architect in China.
.”