شهرستان رودان با مساحت 3326 کیلومتر مربع در یکصد متری شرق بندرعباس واقع گردیده است متوسط میزان ریزشهای جوی آن حدود 3/262 میلیمتر در سال است و متوسط درجه حرارت سالیانه 1/27 درجه سانتیگراد می باشد .
تاریخچه :
سفره های زیر زمینی در این منطقه غنی است . تا قبل از بهره مندی از آب لوله کشی با استفاده از آب چاههای کم عمق و رودها آب شرب و بهداشتی مورد نیاز تامین می گردید .
در سال 1336 انجمن عمرانی دهبارز بعنوان اولین متولی رسمی مسئولیت تامین و توزیع آب را بعهده گرفت و با حفر یک حلقه چاه در محله معز آباد آب مورد نیاز را استحصال و اولین اشتراک را در تاریخ 2/11/1336 به آقای شنبه نظری واگذار نمود .
در آبان ماه سال 1362 کلیه تاسیسات موجود به شهرداری رودان واگذار گردید و شهرداری با حفر سه حلقه چاه دیگر در منطقه معز آباد نسبت به بهبود وضعیت اقدام نمود . اولین اشتراک شهرداری در تاریخ 21/8/1362 به آقای ابراهیم فرج پور واگذار شد .
در خرداد سال 1372 کلیه تاسیسات به شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان منتقل و اولین اشتراک به آقای محمد حسن زاده در تاریخ 29/3/1372 واگذار گردید .
نحوه تامین آب در حال حاضر :
شهرستان رودان در گذشته با دو مشکل آلودگی شدید و قطعی مکرر آب مواجه بوده است بطوریکه بخشهای وسیعی از شهر حتی در زمستان نیز روزانه بین 14-12 ساعت بی آب می شدند .
این شرکت پس از تحویل تاسیسات آب شهری از شهرداری در خرداد ماه 72 چاه پشته معز آباد را که بعلت چاههای جذبی خانگی اطراف دچار آلودگی گردیده بود از مدار خارج و یک حلقه چاه جدید جهت بهبود آب این شهر حفر و تجهیز نمود سپس درچند سال اخیر با توجه به نیاز آبی سالیان آتی چند حلقه چاه راه حفر و تجهیز و مخزنی با گنجایش 5000 متر مکعب را احداث و به موازات آن نسبت به توسعه و اصلاح شبکه همت گماشت .
آب شرب شهر رودان در حال حاضر به وسیله 4 حلقه چاه واقع دردشت رودان تامین و توسط 5/2 کیلومتر خط انتقال به مخازن 5000 و 800 مترمکعبی انتقال داده شده و از آنجا به وسیله شبکه توزیع ، به دست مشترکین رسانده می شود . هدایت الکتریکی آب شرب شهر رودان 500 میکرومهوس بر سانتیمتر می باشد .
بدلیل واقع شدن این چاه ها در پایین دست شهرک صنعتی ونوع بافت و شیب زمین منطقه احتمال قریب الوقوع آلودگی چاه هاوجود دارد . بنابرین نیاز است چاه های حفر شده در بالا دست شهرک مذکور هر چه سریعتر تجهیز گردند .