مقاله ای از دکتر ناصر فکوهی در باره " انسان شناسی کاربردی " را در وبلاگ "انسان شناسی کاربردی" بخوانید و ادامه آن را در سایت دکتر فکوهی دنبال نمایید.
وبلاگ انسان شناسی کاربردی: http://anthropological.wordpress.com/
سایت دکتر فکوهی: http://www.fakouhi.com/
وقتی مردم یک جامعه را از لحاظ درآمد اقتصادی و شیوه زندگی و معیشت طبقه بندی می کنیم، در یک طبقه بندی کلی، جوامع به سه دسته تقسیم می شوند:
طبقه بالا و طبقه پایین جامعه: هر کدام از این دو طبقه ، درصد کمی از مردم جامعه را تشکیل می دهند. طبقه سوم، طبقه متوسط جامعه است ، که در حالت طبیعی، اکثر مردم جامعه در این طبقه جای می گیرند. افراد این طبقه که از درآمد مکفی برخوردارند، برای حفظ موقعیت اجتماعی و اقتصادی و نیز ارتقاء آن، افرادی محافظه کار هستند و آداب اجتماعی و مقررات جامعه را تا حد ممکن رعایت می نمایند. ریسک پذیر نیستند و از تنش های اجتماعی و سیاسی فاصله می گیرند. اینان به آینده فرزندانشان توجه زیادی نشان می دهند. به همین دلیل، اکثر افراد روشنفکر و تحصیلکرده و نیز مخترع و نوآور، از فرزندان طبقه متوسط هستند. کارمندان شرکت ها ، ادارات و موسسات دولتی و غیر دولتی جزء این طبقه می باشند.
اما بشنویم زندگی فردی از این طبقه را:
فرماندار شهربابک گفت: سفرهای استانی هیات دولت راهی برای شناسایی نیازهای مناطق مختلف کشور است. وی افزود: دولت مهرورز و عدالت پیشه نهم با سفر به تمام نقاط کشور درصدد رفع کمبودها و زدودن محرومیت از چهره جامعه است. وی از شناسایی ? 50?طرح پیشنهادی به منظور ارایه در دور دوم سفر ریاست جمهور به استان کرمان در این شهرستان خبر داد. فرماندار شهربابک افزود: طرحهای پیشنهادی در ? 13?فصل ارایه خواهند شد. به گفته وی بیشتر این طرحها با توجه به موقعیت شهرستان شهربابک در بخشهای صنایع و معادن، بهداشت و درمان، کشاورزی و عمران و امور اجتماعی هستند.
وی با اشاره به ? 40?طرح تصویب شده در این شهرستان در دور اول سفر ریاست جمهوری به استان کرمان گفت: ? 70?درصد طرحهای مذکور در دست پیگیری هستند. فرماندار شهربابک روند اجرا و پیشرفت طرحهای مصوب دور اول سفر ریاست جمهوری را مطلوب ارزیابی کرد.
......................................................................
دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور محترم در جمع مردم شهربابک(جمعه چهاردهم اردیبهشت هشتاد و شش): «من به بعضی از تصمیمات امروز دولت اشاره می کنم، خبر کامل را از جلسة دولت ان شاءالله دریافت خواهید کرد. یکی از مهم ترین کارها تلاش همه جانبه برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری جوانان عزیز است. سهم جوانان شهربابک از تسهیلات ارزان قیمت زودبازده اقتصادی در سال جاری بیش از 40 میلیارد تومان خواهد بود. از مسئولین استان می خواهم این اعتبارات را به سرعت و بدون مانع اداری در اختیار مردم و جوانان قرار بدهند. از جوانهای عزیز هم می خواهم همت کنند، با مجاهدت، علم، اندیشة و تلاش شهربابک عزیز را بسازند و شایستة مردم عزیز شهربابک کنند. موضوع دیگری که در دستور کار دولت است ان شاءالله نهایی کردن طرح توسعة کارخانة ذوب کاتد در شهربابک خواهد بود. موضوع دیگری که در دستور کار دولت است ان شاءالله تخصیص درصدی از درآمد معادن و کارخانجات این شهرستان برای عمران این شهرستان خواهد بود. موضوع دیگری که در دستور کار دولت است، ان شاءالله تعیین سه منطقة نمونة گردشگری مخصوص شهربابک خواهد بود. ان شاءالله بخشودگی جرائم وامهای کشاورزی ناشی از خشکسالی هم به تصویب دولت خواهد رسید. ان شاءالله ایجاد یک مجتمع بزرگ کشاورزی برای جوانان شهربابک در دستور کار دولت است. خب دربارة راهها، باند دوم شهربابک ـ انار و شهربابک ـ هرات و… و آب و آبرسانی از خبر دولت خواهید شنید. دربارة تلفات گوسفندها هم من خواندم و خبر طرحهای آبخیزداری را هم خواهید شنید. یک مورد دیگر را که مخصوص جوانهاست عرض می کنم مابقی را که ان شاءالله جزهای خوبی هم هست از جلسة دولت دریافت خواهید کرد. ان شاءالله یک مجموعه ورزشی مجهز مخصوص دختر خانمهای مؤمن و عفیف و یک مجموعة ورزشی مجهز هم مخصوص آقا پسرهای شجاع و غیرتمند خواهد بود.»
منبع: سایت ریاست جمهوری اسلامی ایران
در سال جاری ، در جهت صرفه جویی،کارکنان دولت از تسهیلات مربوط، چون سرویس رفت و آمد و ناهار محروم شده اند، که بالتبع در رفتار اجتماعی آنان تاثیرگذار خواهد بود. به زودی این موضوع، در این وبلاگ و وبلاگ "انسان شناسی کاربردی" که نشانی آن در پیوندهای این وبلاگ است، مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. به یقین، نظرات شما در تجزیه و تحلیل این موضوع مفید خواهد بود.
مرد سالاری، ظلم مردها بر علیه زن ها نیست، بلکه محصول تحول زندگی اجتماعی انسان است. مردها این سالار بودن را به زور سرنیزه به دست نیاوردند، تا زن ها بتوانند به زور سرنیزه از آنها بازستانند. این سالار بودن به آنها تفوِض شد؛ نه به عنوان اینکه برترند، بلکه به خاطر اینکه ، با توجه به شرایط و مقتضیات زمانی و مکانی ، نقش هایی ارائه گردید که آنها را سالار گرداند.
لطفا" ادامه مطلب را در وبلاگ " انسان شناسی کاربردی " بخوانید(مراجعه شود به پیوندهای این وبلاگ)
معمولا" استان ها را به استان های برخوردار و استان های محروم تقسیم می کنند. در این تقسیم بندی، بعضی از استان ها به دلیل بهره مند بودن از مواهب طبیعی و خدادادی یا امکانات صنعتی، از استان های برخوردار و رو به توسعه هستند و بعضی از استان ها به دلیل قهر طبیعت، گویی محرومیت جزء سرنوشت محتوم آنان است و این استان ها بالذاته محروم هستند.