یکشنبه 14 مهر 1387 15:31:59 شماره خبر :303290 | ||||
«رسولان نور» بهزودی از شبکه قرآن سیما پخش میشود | ||||
گروه خبرنگاران افتخاری / رضا نباتی: برنامه تلویزیونی «رسولان نور» ویژه آموزگاران و مدیران مدارس ابتدایی مجری طرح ارتقای آموزش قرآن از روز 25 مهرماه تا 9 آبانماه، ساعت 19 هر شب از شبکه قرآن سیما پخش خواهد شد. به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، برنامه تلویزیونی «رسولان نور» ویژه آموزگاران و مدیران مدارس ابتدایی مجری طرح ارتقای آموزش قرآن از شبکه قرآن سیما، در مهر و آبانماه سال جاری و جشن ملی آغاز آموزش قرآن در پایه اول ابتدایی در سراسر کشور همزمان با روز جهانی کودک توسط وزارت آموزش و پرورش پخش میشود. این برنامه 15 قسمتی که با مشارکت شبکه قرآن سیما تولید شده است، از روز 25 مهرماه تا 9 آبانماه، ساعت 19 هر شب از شبکه قرآن سیما پخش خواهد شد. در مرحله اول این طرح که در پایه سوم ابتدایی اجرا میشود، تعداد 414044 نفر دانشآموز و تعداد 16874 نفر معلم حضور دارند. همچنین «جشن ملی آغاز آموزش قرآن در پایه اول ابتدایی» در روز چهارشنبه 17 مهرماه، همزمان با روز جهانی کودک در سطح مدارس ابتدایی سراسر کشور برگزار میشود. در این مراسم که به همت شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی وزارت آموزشو پرورش برگزار میشود، مسؤلان کشوری نیز حضور خواهند داشت. هدف از برگزاری این مراسم انس بیشتر دانشآموزان کلاس اول ابتدایی با قرآن کریم و آموزههای آن است.
طرح ارتقای آموزش قرآن کریم در پایه سوم ابتدایی درصدد است که با اصلاح و تکمیل اهداف، محتوا و شیوه اجرای آموزش قرآن در پایه سوم ابتدایی، تقویت توانمندی و مهارت معلمان در آموزش قرآن و بهبود فرایند اجرای کامل برنامه آموزش قرآن در مدارس و نظارت مستمر بر آن، زمینه کسب مهارت روخوانی قرآن کریم را برای دانشآموزان فراهم آورد. در این برنامه، مهمترین هدف آموزش قرآن در پایه سوم ابتدایی، توانایی روخوانی سورهها و عبارات قرآنی کتاب درسی به روخوانی کل قرآن کریم ارتقا مییابد و سایر اهداف جنبی مانند آشنایی با آموزهها و پیامهای قرآنی، قرائت زیبای برخی از سورههای کوتاه و ... نیز آموزش نماز، با اصلاحاتی، مناسبسازی خواهد شد. این طرح در 30 درصد از کلاسهای پایه سوم کلیه مدارس ابتدایی دولتی و غیردولتی سراسر کشور اجرا میشود. تعداد دانش آموزان پایه سوم ابتدایی که در این مرحله، طبق این طرح آموزش میبینند 414044 نفر و تعداد معلمان مجری طرح 16874 نفر هستند. همچنین برای توجیه بیشتر والدین دانشآموزان به تعداد 415 هزار بروشور آموزشی چاپ و در این مدارس توزیع خواهد شد. بهمنظور ارتقای مهارتهای حرفهای آموزگاران پایه سوم ابتدایی در آموزش قرآن، دوره تأمین مدرس این طرح، طی دو دوره سه روزه، به میزان 24 ساعت، با حضور 173 نفر از مدرسان قرآن سراسر کشور در مردادماه 87 برگزار شد.
فراگیران دوره تأمین مدرس قرآن پس از مؤفقیت در دوره، به اجرای دوره مشابه با عنوان «بررسی، تحلیل و روش تدریس درس قرآن پایه سوم ابتدایی و بازآموزی بیانی علمی آن» میپردازند. هماکنون مدرسان قرآن به منظور آمادهسازی معلمان در اجرای این طرح، دوره های آموزشی خود را با عنوان «بررسی، تحلیل و روش تدریس درس قرآن پایه سوم ابتدایی و بازآموزی مبانی علمی آن» به مدت 32 ساعت در مناطق مجری طرح برگزار میکنند. همچنین جشن ملی آغاز آموزش قرآن در پایه اول ابتدایی در روز چهارشنبه 17 مهرماه، همزمان با روز جهانی کودک در سطح مدارس ابتدایی سراسر کشور برگزار میشود. در این مراسم که به همت شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی وزارت آموزشوپرورش برگزار میشود، مسؤلان کشوری نیز حضور خواهند داشت. هدف از برگزاری این مراسم انس بیشتر دانشآموزان کلاس اول ابتدایی با قرآن کریم و آموزههای آن است. |
پژوهشگران سوئدی اعلام کردند: مصرف دو نوبت ماست در روز به میزان قابل توجهی از بروز سرطان مثانه جلوگیری میکند. به گزارش سلامت نیوز، این دانشمندان میگویند؛ مصرف روزانه ماست در زنان 45 درصد و در مردان36 درصد خطر بروز سرطان مثانه را کاهش میدهد. بر اساس این گزارش، هیچ یک از محصولات لبنی دیگر چنین مزایای مشابهی را ندارند. محققان انستیتو کارولینسکا در استکهلم در تشریح بررسیهای خود اظهار داشتند: محصولات فرآوری شده شیر مانند ماست حاوی باکتریهای اسیدلاکتیک هستند که این باکتریها در موشهای آزمایشگاهی میتوانند سرطان مثانه را سرکوب کنند. آنها خاطرنشان کردند: مطالعات ما نیز نشان داد که مصرف زیاد ماست در انسان خطر این سرطان را کاهش میدهد. در این پژوهش، محققان انستیتو کارولینسکا طی یک دوره 9 ساله روی 80 هزار بیمار مطالعه کردند. نتایج این پژوهش در مجله آمریکایی «تغذیه کلینیکی» به چاپ رسیده است.
طی پژوهشهای انجام شده توسط محققان موز و شکلات افسردگی رابه صورت چشمگیری از بین میبرند. به گزارش سلامت نیوز، مدیر مرکز علمی دولتی روانشناسی روسیه گفت: برای مبارزه با افسردگی و کسالت در فصل پاییز موز، آجیل و شکلات بسیار مفید هستند. وی افزود: اگر انسان دائماً مواد غذایی یکسانی را مصرف کند، دچار افسردگی می شود. گفتنی است، بهترین مواد غذایی برای مقابله با افسردگی شکلات، موز و آجیل هستند. بی دلیل نیست که بلژیک که مردم آن به علت کمبود انرژی خورشیدی دچار افسردگی هستند، یکی از زادگاههای شکلات محسوب می شود. در مواد غذایی مردم اسکاندیناوی، موز نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است.
هخامنشیان (330-550 قبل از میلاد) نام دودمانی پادشاهی در ایران پیش از اسلام است. پادشاهان این دودمان از پارسیان بودند و تبار خود را به «هخامنش» میرساندند که سرکرده? طایفه پاسارگاد از طایفههای پارسیان بودهاست.هخامنشیان نخست پادشاهان بومی پارس و سپس انشان بودند ولی با شکستی که کوروش بزرگ بر ایشتوویگو واپسین پادشاه ماد وارد ساخت و سپس فتح لیدیه و بابل پادشاهی هخامنشیان تبدیل به شاهنشاهی بزرگی شد. از این رو کوروش بزرگ را بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی میدانند.
به قدرت رسیدن پارسیها و سلسله هخامنشی یکی از وقایع مهم تاریخ قدیم است. اینان دولتی تأسیس کردند که دنیای قدیم را به استثنای دو سوم یونان تحت تسلط خود در آوردند. شاهنشاهی هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ جهان میدانند.
در 196 (پیش از میلاد) آنتیوخوس سوم از برای دست یازیدن به تراکیه از هلسپونت گذشت و توانست در 194 پیش از میلاد آن سرزمین را به مرزهای خود بپیوندد. نفوذ سلوکیان بر اروپا برای روم تحملناپذیر بود پس در 192 (پیش از میلاد) میان این دو ابرنیروی آن زمان جهان درگیری آغاز شد. با اینکه آنتیوخوس از پشتیبانی شهرهای یونانی و یاری جنگسالار کارتاژی هانیبال برخوردار بود ولی سرانجام شکست خورد و ناگزیر به پرداخت پولی هنگفت شد. همچنین سلوکیان چیرگیشان بر آسیای کوچک را نیز از دست دادند.
سلوکیان
سلوکیان یا اسالکه نام دولتی بود که در میان سالهای 312 تا 64 پیش از میلاد بر آسیای غربی فرمان میراند. پس از مرگ اسکندر مقدونی سرزمینهای او میان سردارانش تقسیمشدند. سلوکیان جانشینان سلوکوس یکم بودند که در 306 به قدرت رسید. مصر باستان نیز به دودمان بطلمیوسی( یا بطالسه) و یونان و بخشهای اروپایی امپراتوری اسکندر نیز به مقدونیان رسید.
در زمان اشکانیان بازرگانی رونق بسیاری یافت. مهمترین عامل این رونق راههای تجارتی و شبکههای ارتباطی گسترده و امنی بود که اشکانیان برای نگهداری و گسترش آنها بسیار کوشیدند. از راههای درآمدساز و پررفت و آمد راه ابریشم بود که بین چین و دریای مدیترانه به وجود آمده بود.